Ελλάδα

Μαργαρίτα Θεοδωράκη – Ασφαλιστικά μέτρα κατά του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι αδερφός της

29.09.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Στα δικαστήρια προσέφυγε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, προκειμένου ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Κουρής που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο του αείμνηστου δημιουργού.

Στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων που ξεκίνησε, ο παραγωγός επέμεινε ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωρακη και εμφανίσθηκε διατεθειμένος να προχωρήσει σε τεστ DNA.

Στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προσήλθε το πρωί η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να απαγορευθεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Όπως ανέφερε η ίδια «προσπάθησα να συνεργαστώ μαζί του, δεν τα βρήκαμε, γιατί ήταν απαράδεκτος, βέβαια ως Νίκος Κουρής, όχι ως Νίκος Θεοδωράκης. Εδώ και χρόνια λέει «είμαι γιος του Θεοδωράκη, τι να πω. Υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με το έργο του Θεοδωράκη, δε σημαίνει ότι είναι γιοι του».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτησή της, ο Νίκος Κουρής «εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος , δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένεια.»

Παρών στη διαδικασία ο Νίκος Κουρής, ο οποίος επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Όπως σημείωσε ο ίδιος «ότι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του, με είχε αποδεχθεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ, του ειπα οτι είμαι γιος της Αλεξάνδρας, δεν το αμφισβήτησε. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με DNA. Ο Μίκης μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη του, περιμένω τη διαθήκη».

Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, η οποία αναμένεται αύριο, το επόμενο διάστημα θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2021