Κόσμος

Κορωνοϊός – Ξεκίνησαν οι δοκιμές της Pfizer για το αντι-ιικό χάπι – Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου

28.09.2021 | 13:42 Eνσωμάτωση

Η αμερικανική Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δοκιμές πειραματικού αντι-ιικού φαρμάκου και ο Τζο Μπάιντεν κάνει το εμβόλιο για να παρακινήσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Το αντι-ιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα σταματά τη λοίμωξη στα πρώτα στάδια και ξεκίνησε ήδη να δοκιμάζεται σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό.

Η ανάπτυξη αντι-ιικών φαρμάκων που θα μπορούν να χορηγηθούν ευρέως για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της Covid-19 είναι το νέο μεγάλο στοίχημα για τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες όμως δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν αποτελεσματικό χάπι.

Η κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ που ανακοίνωσε η Pfizer αφορά το πειραματικό φάρμακο PF-07321332, έναν αναστολέα πρωτεάσης που μπλοκάρει το ένζυμο το οποίο χρησιμοποιεί ο SARS-CoV-2 για να πολλαπλασιαστεί. Θα χορηγηθεί σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ριτοναβίρης, ενός παλαιότερου αντι-ιικού φαρμάκου που χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυαστικές θεραπείες για τον HIV.

Στη μελέτη θα συμμετάσχουν έως και 2.660 υγιείς εθελοντές 18 ετών και άνω, οι οποίοι ζουν στο ίδιο σπίτι με άτομα που έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Μια δεύτερη μελέτη θα εξετάσει το PF-07321332 σε μη νοσηλευόμενους ενήλικους ασθενείς με συμπωματική νόσο, αναφέρει το Reuters.

Ο Τζο Μπάιντεν κάνει την τρίτη δόση μπροστά στην κάμερα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εμβολιάζεται για τρίτη φορά μπροστά στην κάμερα, αποκαλύπτοντας έτσι και την ηλικία του. Σκοπός του είναι να παροτρύνει τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν, καθώς φαίνεται ότι μολις το 77 % των Αμερικανών έχει κάνει την πρώτη δόση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/09/2021