Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Επίθεση με καδρόνια, λοστούς & πέτρες σε αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητών

28.09.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Με καδρόνια και άλλα αντικείμενα ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από σχολείο της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκε σε φοιτητές που εκείνη την στιγμή πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία.

Ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το κτίριο και επιτέθηκε στους διαδηλωτές. Πέταξαν πέτρες, όπως και διάφορα αντικείμενα, ενώ χτυπούσαν τους φοιτητές με λοστούς και καδρόνια.

Μάλιστα, δύο από αυτούς φαίνεται να έχουν τραύματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ στο σημείο κατέφθασε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Η πόρτα της εισόδου στο σχολείο έκλεισε, ενώ οι φοιτητές έφυγαν και πραγματοποίησαν πορεία.

Ο λόγος της κινητοποίησης ήταν η επίθεση με ξυλοδαρμό που δέχθηκαν φοιτητές έξω από τον ίδιο χώρο στις 22 Σεπτεμβρίου από άτομα του ακροδεξιού χώρου, όταν μοίραζαν υλικό σε μαθητές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Την επίθεση καταδίκασαν οκτώ φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και συγκεκριμένα της Αρχιτεκτονικής, της Γαλλικής Φιλολογίας, του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, της Νομικής, της Πληροφορικής, του Μουσικού, της Φιλολογίας καθώς και του Φιλοσοφικού-Παιδαγωγικού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/09/2021