Κόσμος

Το MEGA στις εκλογές στη Γερμανία – Μάχη στήθος με στήθος για Σολτς και Λάσετ

25.09.2021 | 13:00 Eνσωμάτωση

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν μέχρι τις κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία.

Η διαφορά όπως είχε παγιωθεί τις τελευταίες 15 ημέρες ανάμεσα στις 3 και 4 μονάδες για τη γερμανική δεξιά και τους σοσιαλδημοκράτες φαίνεται πως ψαλιδίζεται στην απόσταση της 1 μονάδας σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στην τρίτη θέση παγιώνεται η θέση των Πρασίνων, ενώ φαίνεται πως παραπάνω από 10,5% θα λάβει η ακροδεξιά στις κάλπες.

Υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια Γερμανοί που έχουν ψηφίσει.

Οι Χριστιανοδημοκράτες μειώνουν κάπως τη διαφορά στην τελική ευθεία με βασικό όπλο τους την καγκελάριο Μέρκελ.

Στην πλευρά των σοσιαλδημοκρατών τώρα, προηγούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ωστόσο ο Σολτς συνιστά ψυχραιμία.

Οι σοσιαλδημοκράτες λένε ανοιχτά ότι θέλουν να συνεργαστούν με τους Πράσινους, ωστόσο φαίνεται δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη πλειοψηφία για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Συνεπώς, το ζήτημα είναι ποιος θα αποτελέσει το τρίτο πόλο και εδώ έχουμε είτε τους Φιλελεύθερους είτε τους Αριστερούς του Die Linke.

Ο ίδιος ο Σολτς φέρεται να μην θέλει την αριστερά ωστόσο πιέζεται από την αριστερή πλευρά των σοσιαλδημοκρατών που θέλει συνεργασία με την αριστερά, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα μπουν στη βουλή.

Εάν γίνει συνεργασία με τους Φιλελεύθερους, οι σοσιαλδημοκράτες δε θα μπορέσουν να προχωρήσουν στα σχέδια χαλάρωσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας σε όλη την Ευρώπη. Αντίθετα με την αριστερά, ο Σολτς δεν θα έχει πονοκεφάλους με τα δημοσιονομικά.

Για αυτό εικάζεται ότι ο Σολτς θα χρησιμοποιήσει το χαρτί της συνεργασίας με την αριστερά για να πιέσει τους φιλελεύθερους να υποχωρήσουν στο θέμα της αυστηρής λιτότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/09/2021