Κόσμος

Βρετανία – Ουρές στα βενζινάδικα & αύξηση τιμών από την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών φορτηγών

25.09.2021 | 13:19 Eνσωμάτωση

Στροφή στη χορήγηση βίζας σε ξένους εργαζόμενους αναγκάζεται να κάνει η κυβέρνηση της Βρετανίας, προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς φορτηγών που έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα και τρόφιμα.

Ουρές στα βενζινάδικα κάνουν οι οδηγοί στη Βρετανία, καθώς παρουσιάστηκαν ελλείψεις σε καύσιμα και αρκετά έκλεισαν ή πωλούν περιορισμένες ποσότητες με ανώτατο όριο τις 30 λίρες.

Η έλλειψη σε επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών καθώς και σε εργάτες γης έχει φέρει μεγάλες αναταράξεις στη λειτουργία της αγοράς, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας, τη χρεωκοπία παρόχων καθώς και το κλείσιμο μονάδων παραγωγής πάγου.

Καθώς οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, ο βρετανικός Τύπος γράφει ότι η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει να χορηγήσει επειγόντως βίζες σε 5.000 οδηγούς, τη στιγμή που χρειάζονται 90.000 οδηγοί.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ψάχνει μια φόρμουλα ώστε να μην παραδεχτεί ότι τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα του Brexit. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι αν δεν αντιμετωπιστεί τώρα η κρίση, θα υπάρχουν ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της βρετανικής αγοράς τα Χριστούγεννα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/09/2021