Υγεία

Κορωνοϊός – Συναγερμός για 600 χιλιάδες ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

25.09.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Με το βλέμμα στραμμένο στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονται οι αρχές εξαιτίας της ξεκάθαρης αυξητικής τάσης στα κρούσματα. Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης σε συνδυασμό με το πρώιμο χειμερινό σκηνικό στη βόρεια Ελλάδα αποτυπώνεται ήδη στον αριθμό των κρουσμάτων και προμηνύει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Πάνω από 600.000 άτομα άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας και τόνισε ότι το 90% όσων βρίσκονται σε εντατικές είναι ανεμβολίαστοι.

600.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Χθες καταγράφηκαν στην χώρα μας 2046 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου, ενώ 331 είναι διασωληνωμένοι. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οι 298 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Ο εμβολιασμός των παιδιών προετοιμάζει την ανοσια της κοινότητας, δήλωσε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Τα εμβόλια τα καινούργια με τις νέες τεχνολογίες έχουν δοθεί πάνω από 6 δις δόσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική ιστορία. Μέσα σε αυτό τον αριθμό, υπάρχουν εκατομμύρια παιδιών από 12 έως 17 ετών. Ξέρουμε λοιπόν τα εμβόλια αυτά καλύτερα από κάθε άλλο εμβόλιο».

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς την ίδια στιγμή  που η πανδημία εξακολουθεί να «καλπάζει» στη χώρα, και το κίνημα των αντιεμβολιαστών και των αρνητών γιγαντώνεται.

Από τις αρχές Οκτωβρίου και οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να εμβολιάζουν τους ασθενείς τους στα ιατρεία τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/09/2021