Υγεία

Κορωνοϊός – Έντονη ανησυχία για την «έκρηξη» στα παιδιά – Καμπανάκι από ειδικούς

18.09.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Ανησυχία προκαλεί η «έκρηξη» του κορωνοϊού στα παιδιά, με τους ειδικούς να κρούουν καμπανάκι κινδύνου.

Σε παιδιά και μαθητές 5 – 17 ετών εντοπίζονται πλέον ένα στα τέσσερα κρούσματα στη χώρα. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μολύνσεις σε παιδιά έως 17 ετών ξεπέρασαν τις 3.400.

Μπροστά στον κίνδυνο του ιού, χιλιάδες γονείς σπεύδουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Ήδη, το 17% των μαθητών ηλικίας 12 – 15 ετών έχει εμβολιαστεί  έστω και μια δόση. Μάλιστα, τα ποσοστά αυξάνονται συνεχώς.

Τις επόμενες εβδομάδες τα βλέμματα των ειδικών θα είναι στραμμένα στα σχολεία. Μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κάποιο σχολικό τμήμα, αφού πλέον βασική προϋπόθεση να συμβεί αυτό είναι να μολυνθούν οι μισοί και πλέον μαθητές.

Προβληματίζει η πορεία των εμβολιασμών

Η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα πάντως προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος για το τείχος ανοσίας.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.190 νέα κρούσματα και 37 θανάτους από επιπλοκές του ιού, ενώ 348 ασθενείς βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη.

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα κληθούν να λάβουν την αναμνηστική δόση με εμβόλια mRNA.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/09/2021