Πολιτική

Διπλωματικός μαραθώνιος για τις διεθνείς εξελίξεις

18.09.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Εν μέσω σημαντικών διεθνών εξελίξεων η Αθήνα επιδίδεται σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο με στόχο της ενίσχυση των συμμαχιών της χώρας.

Την Αθήνα την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις που έχουν έντονο γεωπολιτικό ενδιαφέρον, άλλα η παραβιάσεις στο Αιγαίο και η θέση της στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα μας.

Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Γαλλία.

Με φορτωμένη  ατζέντα θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Δένδιας αναμένεται να έχει σειρά από σημαντικές διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις από Δευτέρα 20 μέχρι και Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίοι θα έχουν συντονιστική συνάντηση την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, παράλληλα με ορισμένες επαφές σε Υπουργικό επίπεδο, θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί ξανά στις ΗΠΑ στις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να υπογράψει νέα συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, την δεύτερη μέσα σε τρία χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/09/2021