Πολιτική

Δημοσκόπηση – Η ανασφάλεια «πλημμυρίζει» την πλειοψηφία των πολιτών – Αποκαλυπτικά στοιχεία

18.09.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Αποκαλυπτική είναι η νέα δημοσκόπηση της GPO, σύμφωνα με την οποία η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 10,5%.

Στη δήλωσή του ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσο της πήρε ο Αλέξης Τσίπρας ανέτρεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters και τόνισε ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί αυτήν τη δέσμευση.

«Θα είμαστε, επομένως, σε θέση να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 και θα το πετύχουμε με την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, αυτό, δηλαδή, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και του πρωτόγνωρου κύματος ακρίβειας που δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

«Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία. Την αγωνία για το ΕΣΥ και τις αντοχές του. Ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα. Ανασφάλεια το επιχειρείν. Ανασφάλεια και για το μέλλον κυρίως των νέων ανθρώπων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

GPO: 10,5 % η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, στο 10,5% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 35,4% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση το 24,9%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,4, το ΚΚΕ 5,8, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 44,7% των ερωτηθέντων, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 27,2%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η χώρα μπορει να προχωρήσει μπροστά στα επόμενα χρόνια με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως λέει το 43,6% ενώ για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, θετικά απαντά το 23,8%.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/09/2021