Πολιτική

«Κίτρινη κάρτα» από το Μαξίμου στον Μπογδάνο – «Δε θα γίνονται ανεκτές παρόμοιες συμπεριφορές»

16.09.2021 | 17:38 Eνσωμάτωση

Κόντρες και τριβές προκαλεί η ανάρτηση του γαλάζιου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη λίστα αλλοδαπών μαθητών σε νηπιαγωγείο.

Η αντιπολίτευση ζητά τη διαγραφή του ξεκινώντας κόντρα και η κυβέρνηση για να αποφύγει την εσωτερική τριβή προειδοποιεί τον βουλευτή να μην το ξανακάνει.

Όλα ξεκίνησαν από την αναπαραγωγή στο Twitter δημοσιεύματος που είχε λίστα με τα ονόματα νηπίων. Το δημοσίευμα κατήγγειλε πως στο νηπιαγωγείο η πλειοψηφία ήταν από παιδιά μεταναστών. O βουλευτής σχολίασε:

«Καμία επιτυχία της κυβέρνησης σε κανέναν τομέα δεν αναιρεί την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική πρωτεύουσα».

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, με τον βουλευτή να μαζεύει την αρχική του ανάρτηση με νεότερη που έλεγε πως δεν ήξερε ότι στο δημοσίευμα υπήρχε η λίστα.

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε site, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

To ίδιο το site που αρχικά δημοσίευσε την λίστα απολογήθηκε και αυτό.

«Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό».

Παρά την απάντηση όμως του βουλευτή, το κλίμα ακόμα και μέσα στη ΝΔ παραμένει τεταμένο.

«Η δήλωση Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τουλάχιστον ζήτησε συγγνώμη. Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει σταθερές αρχές και αξίες στις οποίες τέτοιες δηλώσεις δεν χωρούν ούτε γίνονται ανεκτές. Η φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκάθαρες αρχές και ο ρατσισμός δεν εμπεριέχεται σε αυτές τις αρχές, ούτε γίνεται ανεκτός», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη ΝΔ για ακροδεξιά στροφή.

Πληροφορίες λένε πως μόλις έγινε αντιληπτό το πρώτο Tweet του βουλευτή υπήρξε παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου σε υψηλούς τόνους, με τον Μπογδάνο να είναι πλέον στο μικροσκόπιο του Μαξίμου για κάθε του νέα κίνηση.

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλαν σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/09/2021