Χωρίς κατηγορία

Το «κατηγορώ» της Σιμόν Μπάιλς – Συγκλονίζει η ιστορία βιασμού της κορυφαίας αθλήτριας

16.09.2021 | 18:25 Eνσωμάτωση

«Για να είμαι ξεκάθαρη κατηγορώ τον Λάρι Νάσαρ και επίσης κατηγορώ ολόκληρο το σύστημα που επέτρεψε να συνεχίσει την κακοποίηση».

Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όλος ο κόσμος έμαθε τον αγώνα της Αμερικανίδας ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς για να διατηρήσει την ψυχική της υγεία.

Ένας από τους λόγους ήταν το βαθύ τραύμα του 2015 όταν αποκαλύφθηκε το χειρότερο σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλητισμού με πρωταγωνιστή τον γιατρό των Ολυμπιονικών Λάρι Νάσαρ.

Αν και ο Νάσαρ εκτίει ισόβια κάθειρξη άνω των 60 ετών από το 2018 για το αδίκημα σεξουαλικής κακοποίησης περισσότερων από 100 αθλητριών, τρεις από τις αμερικανίδες αθλήτριες κλήθηκαν από τη Γερουσία να καταθέσουν εναντίον του FBI που προσπάθησε αρχικά να κουκουλώσει το θέμα.

Η συγγνώμη του FBI

«Δε θέλω καμία άλλη νεαρή αθλήτρια , ολυμπιονίκης ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο τη φρίκη που βίωσα εγώ και εκατοντάδες άλλες αθλήτριες πριν και κατά τη διάρκεια της κακοποίησης μας από τον Λάρι Νάσαρ».

Εκτός από τη Σιμόν, τόσο η Άλι Ρέισμαν όσο και ΜακΚέιλα Μαρόνεϊ κατέθεσαν ότι το FBI αγνόησε τις καταγγελίες τους το 2015 με αποτέλεσμα ο Νάσαρ να συνεχίζει ανενόχλητος για έναν χρόνο μετά την κακοποιητική του δράση και να κακοποιήσει τουλάχιστον άλλες 70 αθλήτριες

«Έκλαιγα στο τηλέφωνο και από την άλλη άκρη της γραμμής επικρατούσε νεκρική σιωπή. Ήμουν τόσο σοκαρισμένη από την ψυχρότητα και την αδιαφορία απέναντι στο δράμα μου. Μετά από το λεπτό σιωπής εκείνος ρώτησε ‘Αυτό είναι όλο’;».

Δύο από τους υπαλλήλους του FBI απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία ενώ ο νέος αρχηγός έντονα φορτισμένος ζήτησε συγγνώμη.

«Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη που υπήρχαν άνθρωποι στο FBI που είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν αυτό το τέρας το 2015. Αυτό είναι ασυγχώρητο, δεν έπρεπε να συμβεί και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη συμβεί ξανά».

Η Σιμόν και η Μακέιλα έφυγαν πιασμένες από το χέρι νιώθοντας ανακούφιση. Το βάρος του ψυχικού τραύματος γνωρίζουν ότι θα το κουβαλάνε όλη τους τη ζωή.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/09/2021