Κόσμος

Kέιτι και Ιωάννα – Δύο παράλληλες ιστορίες

16.09.2021 | 18:42 Eνσωμάτωση

Η Κέιτι όπως και η Ιωάννα έπεσαν θύματα παρανοϊκής εμμονής που τις τραυμάτισε σχεδόν ανεπανόρθωτα.

Το δράμα της Ιωάννας είχε επαναληφθεί πριν από 14 χρόνια στη Βρετανία.

Η Κέιτι όπως και η Ιωάννα έπεσαν θύματα παρανοϊκής εμμονής που τις τραυμάτισε σχεδόν ανεπανόρθωτα στο σώμα.

Ο αγώνας για να σώσουν την ψυχή τους είναι τεράστιος και η Κέιτι αποτελεί ιδανικό παράδειγμα.

Από την επίθεση με καυστικό υγρό, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Ιωάννας, κάηκε σχεδόν όλο της το πρόσωπο ενώ χάθηκε και η όραση από το δεξί της μάτι..

Το συμβάν

Το 2008 η κάμερα του δρόμου κατέγραψε ολόκληρη τη στιγμή της επίθεσης. Ο πρώην σύντροφος της, Ντάνιελ Λίντς, για την εκδικηθεί για το χωρισμό τους έβαλε έναν φίλο του να της πετάξει στο πρόσωπο το καυστικό υγρό.

Μέσα σε δευτερόλεπτα η ζωή της άλλαξε… «Νόμιζα ότι ήταν ένα καυτό υγρό σαν ζεστός καφές. Σε δευτερόλεπτα ο πόνος ήταν τόσο ανυπόφορος που αμέσως κατάλαβα ότι ήταν μία τοξική ουσία όπως οξύ» σημείωσε.

Το πρόσωπο της αλλοιώθηκε. Η καριέρα της ως μοντέλο καταστράφηκε. «Το πρόσωπό της έλιωσε μόλις δέχθηκε το καυστικό υγρό» τόνισε ο πλαστικός χειρουργός Mohammad Ali Jawad.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα κάνει 40 χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι μόλις 25 ετών.

Πως είναι σήμερα

Παρα το καθημερινό της μαρτύριο δεν το έβαλε κάτω. Έγινε η κινητήριος δύναμη της. Δημιούργησε ίδρυμα στο όνομα της για να συγκεντρώσει χρήματα για τις πανάκριβες επεμβάσεις.

Δεν έχασε ούτε το κουράγιο της. Ξεκίνησε να εργάζεται ως παρουσιάστρια εκπομπών ενώ ως καλεσμένη μιλούσε με γενναιότητα για τον προσωπικό της Γολγοθά.

Έγραψε πέντε βιβλία και παράλληλα κατάφερε να γνωρίσει τον σύνττροφο της με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

«Γράφοντας αυτό το βιβλίο ήταν το όνειρο και η φιλοδοξία μου.Δεν είναι ένα βιβλίο φόβου,δεν καταγράφω προσωπικές λεπτομέρειες αλλά έχει προσωπικές στιγμές» πρόσθεσε η Κάιτι Πάιπερ.

Το ίδρυμα της δίνει μάχη για να αυξηθούν οι ποινές στους δράστες επιθέσεων με οξύ, την ώρα που οι δικοί της βασανιστές άλλωστε παρά τα ισόβια μετά από 15 χρόνια βρίσκονται ήδη εκτός φυλακής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/09/2021