Πολιτική

Σάλος με την ανάρτηση Μπογδάνου – Στοχοποίησε προσφυγοπούλα του νηπιαγωγείου – Σκληρή η κριτική της αντιπολίτευσης

15.09.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Σάλο έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου να αναρτήσει λίστα με τα ονοματεπώνυμα προσφυγόπουλων που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτήν τη φορά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και το φιλικό του site Mea Culpa ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέβασε στο Twitter δημοσίευμα με τα ονόματα 4χρονων και 5χρονων παιδιών νηπιαγωγείου στο κέντρο της Αθήνας. Το «σοκαριστικό» για τον κ. Μπογδάνο, δεν ήταν η στοχοποίηση των παιδιών και της νηπιαγωγού αλλά το γεγονός ότι από τα 20 παιδιά που είναι γραμμένα στο νηπιαγωγείο τα 18 είχαν ξένα ονόματα, ήταν δηλαδή παιδιά μεταναστών.

«Δεν αφήνουμε το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας σε κανέναν», έγραφε στην ανάρτησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον κ. Μητσοτάκη τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ κάνοντας λόγο για φρικιαστική και εγκληματική πράξη στοχοποίησης μικρών παιδιών.

«Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η ιστοσελίδα Mea Culpa, η οποία μέχρι τις εκλογές ανήκε στον κ. Μπογδάνο, αφαίρεσε τη λίστα με τα ονόματα των μικρών παιδιών την οποία εντόπισε μέσα από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα έχει αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», είπε αργότερα ο βουλευτής.

Για την πράξη του ο κ. Μπογδάνος δεν βρήκε κάποιο λόγο για να αναφωνήσει το δικό του mea culpa, ωστόσο ο υπεύθυνος της βάρδιας στο site το οποίο του ανήκε μέχρι τις εκλογές του 2019 απομακρύνθηκε κακήν κακώς.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής MeaCulpa, επανήλθε και επέμεινε κάνοντας λόγο για «πρόβλημα που δημιουργεί συνθήκες διάρρηξης της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής…».

«Όποιος αυτό δεν το καταλαβαίνει να πάρει την πολιτική ορθότητα αγκαλιά και να πάει όπου θέλει, αλλά δεν θα τον ακολουθήσω».

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ», δήλωσε το ΚΚΕ.

Διστακτικός στο να καταδικάσει την κίνηση αυτή του βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε ο υφυπουργός παιδείας Άγγελος Συρίγος.

«Προσωπικώς είμαι αντίθετος στη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων μαθητών. Από την άλλη πρέπει να επισημαίνουμε το πρόβλημα».

«Εμπεριέχει σαφή και ξεκάθαρα στοιχεία ρατσισμού. Να τον χαίρονται στη ΝΔ», λέει το ΚΙΝΑΛ.

«Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως “φιλελεύθερης παράταξης”; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε τη διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ», σημειώνει το ΜέΡΑ25.

Για ανεξάντλητη ανοχή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη κάνουν λόγο στη Χαριλάου Τρικούπη, με το ΚΙΝΑΛ να ζητά και εκείνο την αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/09/2021