Ελλάδα

Εμβολιαστικά κέντρα κατεβάζουν ρολά εξαιτίας της μικρής προσέλευσης

15.09.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα με αποτέλεσμα μεγάλα εμβολιαστκά κέντρα να κατεβάζουν ρολά.

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς προχωρά η επιχείρηση Ελευθερία στη χώρα, με μόλις 29.065 εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται χθες. Τούτων δοθέντων η διατήρηση των mega εμβολιαστικών κέντρων κρίθηκε ασύμφορη και έτσι στο τέλος Σεπτεμβρίου αρκετά θα κατεβάσουν ρολά.

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην κούρσα των εμβολιασμών καθώς έχει εμβολιαστεί το 56.6% του πληθυσμού, τη στιγμή που η Πορτογαλία ξεπέρασε σήμερα το 80%, το Βέλγιο το αντίστοιχο ποστοστό ανέρχεται στο 72% και στην Ιταλία 64,5%. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες χώρες σήμαναν συναγερμό στην Ευρώπη.

Αναστάτωση προκάλεσαν σε εκατοντάδες πολιτες τα sms που έλαβαν για να λάβουν την αναμνηστική δόση χωρίς οι ίδιοι να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Λόγω παλαιότερων συνταγογραφήσεων τους με φαρμακευτικά σκευάσματα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλμένοι το σύστημα τους ενέταξε αυτόματα, σε αυτή την κατηγορία. Έτσι αν δεν ανήκουν στις ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση θα πρέπει απλά να αγνοήσουν την ειδοποίηση.

Εισαγγελέας για τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καβάλα

Την ίδια στιγμή έντονος είναι ο προβληματισμός από τα κρούσματα πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Στην Καβάλα ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για δύο γιατρούς που βρέθηκαν με μηδενικα αντισωματικα ενώ κατέθεσαν πιστοποιητικά. Η μια γυναικολόγος που φέρεται να εμβολιάστηκε στη Βουλγαρία.

«Έχουμε κάνει τεστ αντισωμάτων. Ο ένας ο γιατρός μας έχει μηδενικά αντισώματα και η κυρία γιατρός μας, η οποία έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού από γειτονική χώρα μηδενικά αντισώματα. Έχω ενημερώσει ήδη τον εισαγγελέα Καβάλας» σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης.

Στο «κόκκινο» έξι περιφέρειες

Σε μίνι lockdown μπαίνουν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα μετά από εισήγηση της επιτροπής των επιδημιολόγων. Στο «κόκκινο» παραμένουν Αργολίδα και Ευρυτανία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/09/2021