Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Μεγαλείο ψυχής και γενναία στάση της Ιωάννας

15.09.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Η Ιωάννα ήθελε να σταθεί απέναντι από την γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, εκείνη όμως δεν θέλησε να την αντιμετωπίσει και δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα.

«Η κατηγορούμενη σήμερα δεν εμφανίστηκε. Για μια ακόμη φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι. Μόνο αυτό, σας ευχαριστώ πολύ». 27 λέξεις, 16 μήνες μετά τον εφιάλτη. Η Ιωάννα όρθια, δυνατή, με το πρόσωπο της ψυχής της, βηματίζει χωρίς δισταγμό.

Η Ιωάννα ήθελε να σταθεί απέναντι από την γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή. Εκείνη όμως δεν θέλησε να την αντιμετωπίσει. Πρόσωπο με πρόσωπο. Έστειλε ένα χαρτί στο δικαστήριο με 16 λέξεις.

«Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας» ανέφερε.

Μεγαλείο ψυχής

Η Ιωαννα κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού και περνάει την τσάντα στο λαιμό της. Αμέσως μετά κάνει τα πρώτα της βήματα. Αμίλητη.

Με το βλέμμα της καρφωμένο στο κτίριο του δικαστηρίου προχωρά υποβασταζόμενη από τους δύο δικηγόρους της. Δεκάδες κάμερες φωτογράφοι, απλός κόσμος. Θέλουν την ακούσουν για πρώτη φορά να μιλάει.

Η 35χρονη κοπέλα, αμίλητη, γυρίζει το κεφάλι προς τα πίσω. Ψάχνει τη μητέρα της. Τον άνθρωπο που δεν έχει φύγει από το πλευρό της σε όλη αυτήν την περιπέτεια.

«Ευχαριστώ όλον τον κόσμο, δεν έχω τώρα κάτι να πω. Είμαστε σε εξέλιξη αναβλήθηκε η δίκη, ήταν πολύ λίγες οι πιθανότητες. Νομίζαμε πως θα είχε το θάρρος να έρθει… δυστυχώς» σημείωσε η μητέρα της Ιωάννας μιλώντας στο LIVE NEWS.

Φοράει ένα προστατευτικό κορμάκι κάτω από τη λευκή της μπλούζα που φτάνει ως τη βάση του λαιμού, τζιν παντελόνι και κλειστά παπούτσια. Κάτω από το καπέλο ένα μαντήλι και στα χέρια ειδικά γάντια. Γυμνά στο φως του ήλιου, έχει αφήσει μόνο τα δάχτυλά της. Το πρόσωπο της καλύπτεται από ένα κομμάτι γάζα, πάνω από το οποίο, δεμένη σφιχτά, η νεαρή κοπέλα φοράει μια ειδική μάσκα που την βοηθάει να επουλώσει τις πληγές της.

Τα μάτια της κάποιες στιγμές, γυρίζουν προς τον δικηγόρο της. Εκείνος συνεχίζει να την κρατά.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου η Ιωάννα παρέμεινε 2,5 ώρες. Η δίκη δεν ξεκίνησε και θα αρχίσει την τελευταία ημέρα του μήνα. Η Ιωάννα αποχώρησε πιο ήρεμη από το δικαστήριο. Και επέστρεψε στο σπίτι της. Πιο δυνατή από ποτέ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/09/2021