Πολιτική

ΔΕΘ – Βόλτα του πρωθυπουργού στα περίπτερα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης

11.09.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Περισσότερες από 2,5 ώρες διήρκεσε η καθιερωμένη βόλτα του πρωθυπουργού στα περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη στιγμή η εντυπωσιακή άσκηση του Λιμενικού κατά την οποία Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών έκαναν επίδειξη σύλληψης τρομοκράτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Μετρό Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό στο τέλος του 2023.

Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κάνουν επίδειξη εισβολής σε κτίριο για την εξουδετέρωση τρομοκράτη.

Λίγο μετά τον οδηγούν στην έξοδο αναφέροντας στον πρωθυπουργό που παρακολουθεί το σενάριο ότι χώρος είναι ασφαλής.

«Μπορούμε να τον απελευθερώσουμε».

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σίγουρα ξεχώρισε η αναφορά του στο Μετρό Θεσσαλονίκης το οποίο προχωράει τέλος του 2023 θα λειτουργεί.

«Επειδή η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί από μουσαμάδες και μακέτες που παρουσίαζαν μια ψεύτικη πραγματικότητα, εμείς δίνουμε έμφαση στην ουσία και πιστεύω ότι και οι πιο καχύποπτοι σήμερα στην πόλη αναγνωρίζουν το γεγονός ότι το έργο προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε επίσης σε περίπτερο του ιατρικού συλλόγου όπου υπήρχε φωτογραφία του πριν τον κορονοίο υπέρ του εμβολιασμού και μίλησε για τη συμβολή των γιατρών όλων των ειδικοτήτων στην προσπάθεια πειθούς εκείνων που διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Θα πρέπει να είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά να πείσουν συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν το βήμα για την προστασία του εαυτού τους και του κοινωνικού συνόλου»

Πάνω από 500.000 εμβολιασμούς έκανε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που συνέβαλε καθοριστικά και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

«Δεν υπήρχε φυσική καταστροφή, πυρκαγιά η οποία να επισκέφτηκα και στην οποία να μην ήταν στην πρώτη γραμμή οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού».

Ο πρωθυπουργός πέρασε και από περίπτερο τοπικής ζυθοποιίας όπου του πρόσφεραν ένα ποτήρι μπύρα.

Στο περίπτερο της ΔΕΗ ο πρωθυπουργός συνεχάρη τη διοίκηση για το τίμημα ρεκόρ των 2,1 δις ευρώ για την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/09/2021