Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την 54χρονη που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

03.09.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Η γυναίκα, που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό, ήταν απαραίτητο να διασωληνωθεί, η σταθερή άρνησή της ωστόσο και οι αντιδράσεις ενός κύκλου αρνητών, είχαν ως αποτέλεσμα τελικά να φύγει από την ζωή.

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την 54χρονη ανεμβολίαστη ασθενή του Ευαγγελισμού που κατέληξε από κορωνοϊό ενώ αρνούταν σθεναρά να διασωληνωθεί. Μάλιστα από ζητούσε βοήθεια από τους διαδυκτυακούς της φίλους για να αποφύγει τη διασωλήνωση.

«Βοήθεια. Με διασωληνώνουν ενάντια στη θέληση μου.Ευαγγελισμός δωμάτιο 660. Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει» έγραφε στα social media.

Ο σύζυγος της , αρνητής επίσης του εμβολιασμού, ενημέρωσε ότι ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου, γνωστό για τη δράση του στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Έχουμε επικοινωνήσει ήδη με τον δικηγόρο» σημείωνε.

Η 54χρονη ασθενής νοσηλευόταν σε κλινική του Ευαγγελισμού. Όταν η κατάσταση της υγείας χειροτέρεψε και το οξυγόνο της έπεσε, έπρεπε να διασωληνωθεί, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε ζήτησε δικηγόρο και τη βοήθεια των αρνητών κάθε λογικής.

Μην έχοντας άλλη επιλογή το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση αφού η υγεία της επιδεινωνόταν ραγδαία.

«Η κυρία αυτή επικοινωνούσε με κάποιους έξω, αφού αρνήθηκε και σαν συνέπεια οι συνάδελφοι ιατροί, επειδή είχαν μπλέξει δικηγόρους και διάφορους άλλους ανθρώπους που επικοινωνούσε αυτή η κυρία απ’ ότι έλεγε και απ’ ότι είχαν διαπιστώσει και οι ίδιοι δείλιαζαν προκειμένου να κάνουν τη διασωλήνωση και ζήτησαν στο τέλος εισαγγελική παρέμβαση» ανέφερε ο διευθυντής κλινικής ΜΕΘ «Ευαγγελισμού» Σπύρος Ζακυνθινός.

Η άρνησή της όμως καθώς και οι παρεμβάσεις των αρνητών φίλων της, αλλά και του συζύγου της, είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η γυναίκα διασωληνώθηκε, όμως ήταν πλέον αργά και έφυγε από την ζωή.

Η άρνηση οδήγησε στο θάνατο

Τόσο η 54χρονη όσο και ο σύζυγος της ήταν πολέμιοι του εμβολιασμού. Μάλιστα ο ίδιος έκανε ιδιαίτερα σκληρές αναρτήσεις για όσους επέλεγαν να ακούσουν τους επιστήμονες.

«Όταν κάποιος δηλώνει “Εγώ είμαι με τους ειδικούς” και κάνει το “μπόλι” (εμβόλιο) γι’ αυτόν τον λόγο, παρακαλώ πολύ να πάρει μερικές βαθιές ανάσες και να ρίξει πάνω του ένα κουβά με παγωμένο νερό» υποστήριζε.

Η 54χρονη είναι εντοπιστεί θετική στον ιο στις 13 Αυγούστου. Με ανάρτηση της είχε ενημερώσει τους φίλους της: «Είμαι θετική και με τη βούλα. ‘Οχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας, αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα» έγραφε.

Παρά το γεγονός ότι ο ιος χτύπησε την πόρτα τους, ο σύζυγος της συνεχίζει να κάνει αναρτήσεις κατά του εμβολίου και των επιστημόνων. Σταματά μόνο λίγες ώρες πριν το θάνατο της αγαπημένης του, οπότε για πρώτη φορά αναζητά γιατρό για τη γυναίκα του, παρά το γεγονός ότι ο «Ευαγγελισμός» διαθέτει άριστους επιστήμονες.

«Χρειάζομαι έναν καλό εντατικολόγο, πνευμονολόγο, όποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει» σημείωνε.

«Είναι ακατανόητα πράγματα! Δεν ασκείται έτσι η ιατρική και πραγματικά απορώ με τον τόσο ανορθολογισμό. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, δηλαδή καθημερινά θα χάναμε αρρώστους αν ακούγαμε αυτά που λένε κάποιοι από αυτούς τους συμπατριώτες μας. Δεν είναι δυνατόν να γίνει, εμείς έχουμε μια αποστολή. Να μπορούμε να σώσουμε» υπογραμμίζει ο διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γεώργιου Νούλη στρέφεται κατά προσώπων που εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της 54χρονης. Προσώπων που παρασύρουν δεκάδες ανθρώπους σε επικίνδυνα μονοπάτια μακριά από κάθε λογική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/09/2021