Ελλάδα

Τροχαίο στη Βουλή – Ποινική δίωξη στον αστυνομικό για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσωνα

03.09.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ' αμελείας ασκήθηκε σε βάρος του αστυνομικού οδηγού, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό οδηγού μοτοσυκλέτας, του 23χρονου Ιάσονα.

Η ποινική  διαδικασία κινήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου, στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων Αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής, ενώ  η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα στα οποία επιβαίνουν υπουργοί ή βουλευτές.

Με δεδομένο ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα, ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/09/2021