Υγεία

Κορωνοϊός – Συναγερμός για τη μετάλλαξη Μ – Προβληματισμένοι οι επιστήμονες

03.09.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές εξαιτίας της νέας μετάλλαξης Μ, για την οποία παραμένει ακόμα άγνωστη η ταχύτητα μετάδοσής της αλλά και η συμπτωματολογία της.

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση της νέας παράλλαξης Μ. Τα έξι πρώτα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα, έθεσαν σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η μετάλλαξη δε δείχνει ικανή να επικρατήσει απέναντι της Δέλτα.

Σήμερα, είχαμε 2.729 νέα κρούσματα, 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ  364 βρίσκονται διασωληνωμένοι από τους οποίους οι 328 είναι ανεμβολίαστοι.

Υπό έρευνα η μετάλλαξη Μ

Η νέα μετάλλαξη βρίσκεται υπό έρευνα για να εξακριβωθεί η ταχύτητα μετάδοσης αλλά και η συμπτωματολογία της.

Επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο μελετούν τη νέα αυτή μετάλλαξη κυρίως για να εξακριβωθεί σε πιο βαθμό αντιμετωπίζεται με επιτυχία από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο εμβολιασμός και τα μέτρα αυτοπροστασίας συνεχίζουν να αποτελούν τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε απέναντι στην πανδημία.

Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα

Σε lockdown μπαίνουν από σήμερα και για μια εβδομάδα η Ηλεία, η Αχαΐα και η Ικάρια, ενώ παρατείνεται η καραντίνα μέχρι τις 10 Σεπτέμβριου στη Μεσσηνία και στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς τα ενεργά κρούσματα σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση.

Στην Ηλεία, ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 8,27 %, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη είναι μόλις στο 41,9%. Στην Αχαΐα, ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4%, ενώ έχουν εμβολιαστεί σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του νομού. Ανησυχητική είναι η εικόνα και στην Ικαρία, με τον βαθμό θετικότητας στο 7,67% ενώ μόνο το 53,4 % των κατοίκων του νησιού έχει εμβολιαστεί.

Πέντε ανεμβολίαστοι βουλευτές

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα, πέντε βουλευτές δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί ενώ ο εμβολιασμός στο προσωπικό της Βουλής φτάνει στο 90%.

Μέχρι σήμερα 6.412 υγειονομικοί έχουν βγει σε αναστολή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/09/2021