Υγεία

Μιχάλης Γιαννάκος – Yγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή ενώ έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστούν σήμερα

01.09.2021 | 17:02 Eνσωμάτωση

Περίπου 10.000 υγειονομικοί, νοσηλευτές και γιατροί, που δεν εμβολιάστηκαν εναντίον τέθηκαν σε αναστολή από σήμερα, τόνισε στο «Live News» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Το 5% των γιατρών που είναι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 800-1000 γιατροί. Πολλοί είναι μοναδικοί στην ειδικότητά τους» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

«Υπάρχουν νοσοκομεία που ήταν έτοιμα τα έγγραφα αναστολής και τα πήραν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους. Και έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες. Υπάρχουν υγειονομικοί που έκλεισαν σήμερα ραντεβού να εμβολιαστούν και έλαβαν την αναστολή τους. Καλέσαμε τους συναδέλφους μας να παραμερίσουν την οργή και εντός των επόμενων ημερών να εμβολιαστούν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά..

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ,  σε κάποια νοσοκομεία υπάρχει άτυπη παράταση για όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν σήμερα, ενώ σε άλλα όχι, και αυτό όπως είπε, είναι λάθος.

Τέλος, έκανε λόγο, για «απορρύθμιση» του συστήματος Υγείας εξαιτίας των αναστολών εργασίας στις οποίες τέθηκαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν όλοι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/09/2021