Υγεία

Αντιπαράθεση υγειονομικών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

01.09.2021 | 18:38 Eνσωμάτωση

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις αναστολές εργασίας, την ώρα που η πίεση στο σύστημα υγείας έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

λάτο, ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», σημείωσε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα και μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας. Εμείς έχουμε κάλυψη των κλινών ΜΕΘ Covid 100%. Υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά του ιού, τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι θα πρέπει να «δούμε τι μέλλει γενέσθαι, γιατί αλλιώς δε θα τα βγάλουμε πέρα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας».
«Όχι στην υποχρεωτικότητα»

Αντίθετος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ο Παναγιώτης Παπαγιαννάκης, γαστρεντερολόγος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
«Είναι μια συνειδητή απόφαση, αναλαμβάνουμε όλο το βάρος και δεν εκβιαζόμαστε».

Ο κ. Παπαγιαννάκης τόνισε ότι ο ίδιος έχει φυσική ανοσία καθώς έχει νοσήσει, ωστόσο μιλάει για «εξατομικευμένο εμβολιασμό και όχι υποχρεωτικό».

«Τα γενετικά σκευάσματα δεν έχουν ελεγχθεί για καρκινογενέσεις, τοξικότητες και αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα».

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, «τα νούμερα των επιπλοκών είναι ψευδώς χαμηλά και οι κίτρινες κάρτες δεν γράφονται όπως πρέπει», ενώ σημείωσε πως οι διασώστες του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν συνεχώς ασθενείς με επιπλοκές των εμβολίων, ωστόσο στις διαγνώσεις γράφονται άλλες επιπλοκές.

«Δεν πεθαίνουν από κορωνοϊό αλλά από μικροβιολογικές λοιμώξεις», επισήμανε, με τον κ. Καπραβέλο από τη μεριά του να τονίζει ότι ο θάνατος των ασθενών είναι «καταστροφική συνέπεια του κορωνοϊού».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/09/2021