Πολιτική

Ανασχηματισμός – Πυρά για τον ναύαρχο Αποστολάκη – Στα μαχαίρια ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

01.09.2021 | 18:11 Eνσωμάτωση

Η ανατροπή στην υπουργοποίηση του Ναυάρχου Αποστολάκη συνεχίζει να πυροδοτεί εντάσεις, με κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για τον παρ’ ολίγον συνάδελφό τους.

Πήγαν να παγιδέψουν όλο τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αποστολάκη, λέει από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ο Παύλος Πολάκης δίνει τα εύσημα στον Ναύαρχο χαρακτηρίζοντας χαστούκι την άρνησή του να δεχτεί τη θέση μετά την ανακοίνωση του ονόματός του.

Καμία παγίδα δεν στήθηκε απαντάει από την άλλη η κυβέρνηση, που λέει πως ο Αποστολάκης δέχτηκε τη θέση και κανόνιζε ακόμα και την ορκωμοσία του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά του υποστηρίζει πως πριν από 8 ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει την κάθετη διαφωνία του.

Πώς φτάσαμε στην ανακοίνωση του ονόματος όμως;

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές για το πώς φτάσαμε στην υπουργοποίηση και την άρνηση στη συνέχεια. Στο Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης έθεσε ως όρο για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση την ύπαρξη διακομματικής συναίνεσης αλλά για να μην αιφνιδιαστεί ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησαν με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του.

Ανάλογη ενημέρωση είχε και η Φώφη Γεννηματά από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που δέχθηκε να υπουργοποιηθεί και εισέπραξε ένα ηχηρό «όχι».

Ο ίδιος μετά άφησε να εννοηθεί πως δε θα δεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/09/2021