Πολιτική

Μίνα Γκάγκα – Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

01.09.2021 | 18:14 Eνσωμάτωση

Στην πρώτη γραμμή της μάχης με το δικό της στυλ, από τη μέρα που ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας.

Στους διαδρόμους νοσοκομείων, μέσα σε εργαστήρια, σε κλειστές και κρίσιμες συσκέψεις, αλλά και μπροστά στις κάμερες. Είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας που χθες ανέλαβε τα καθήκοντά της και νωρίς το πρωί πήγε στο γραφείο της.

Με αδυναμία στα πολύχρωμα φουλάρια που δεν αποχωρίστηκε ούτε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της, η πνευμονολόγος που έγινε ευρύτερα γνωστή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκει τον τρόπο, όπως έχει εξομολογηθεί, να μοιράζει τον χρόνο της ημέρας όσο καλύτερα γίνεται.

Στη δουλειά αλλά και στο σπίτι με τα δύο παιδιά της.

Οι γονείς της αναπληρώτριας υπουργού ήρθαν από τον Πόντο και παρά τις αρχικές δυσκολίες, κατάφεραν να σταθούν, να δημιουργήσουν στη νέα τους πατρίδα και να δουν τη Μίνα Γκάγκα να διακρίνεται στην επιστήμη της.

Η Μίνα Γκάγκα σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε το διδακτορικό της στο Λονδίνο και επικεντρώθηκε στην έρευνα για την πρόληψη και την ανακούφιση ασθενών με άσθμα και καρκίνο του πνεύμονα.

Το 2006 έγινε συντονίστρια – διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση συναδέλφων της.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Πλέον, η Μίνα Γκάγκα καλείται να κατακτήσει ακόμα ένα προσωπικό στοίχημα. Να βάλει τη δική της σφραγίδα στο υπουργείο Υγείας και να καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση όλων, μέσα από τη δουλειά της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/09/2021