Υγεία

Κορωνοϊός – Τελευταία μέρα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Εκπνέει η προθεσμία

31.08.2021 | 17:01 Eνσωμάτωση

Εκτός του ΕΣΥ τίθενται από αύριο περίπου 10.000 υγειονομικοί, που αρνούνται σθεναρά να σηκώσουν μανίκι.

«Εγώ φοβάμαι να το κάνω. Φοβάμαι περισσότερο να εμβολιαστώ παρά να νοσήσω γιατί έχω νοσήσει», λέει η Φωτεινή Φλωράτου, νοσηλεύτρια Νοσοκομείου Ρίου.

Μετά από 24 χρόνια προϋπηρεσίας, η νοσηλεύτρια Φωτεινή Φλωράτου δηλώνει αποφασισμένη να βγει σε αναστολή.

Ανένδοτοι δηλώνουν και οι 180 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν ενώ από αύριο οι βάρδιες στο Λαϊκό θα βγαίνουν με δυσκολία.

«Τίποτα δεν βγαίνει από αύριο, όχι εφημερίες. Τίποτα, θα λείψουν 120 άνθρωποι. Με τι τους αναπληρώνει; Με τους ίδιους; Επειδή έκοψε τις άδειες νομίζει ότι οι ίδιοι έχουμε τις δυνάμεις ν’ αναπληρώσουμε αυτό το προσωπικό που βίαια διώχνει χωρίς να τους δίνει ούτε ένα ευρώ;», δηλώνει ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων Λαϊκού νοσοκομείου.

Μεγάλες τρύπες θα δημιουργηθούν όμως και στους τραυματιοφορείς. Στην Αττική οι ανεμβολίαστοι διασώστες είναι 350, στη Θεσσαλονίκη 300, στη Μυτιλήνη 100 και στην Πάτρα 90.

Εμβολιάζονται με… κλάματα

Πάντως, ορισμένοι ανεμβολίαστοι έστω στο παρά πέντε κλείνουν το ραντεβού τους να εμβολιαστούν.

Πριν από 1 εβδομάδα, το ποσοστό ανεμβολίαστων στο νοσοκομείο Χαλκιδικής άγγιζε το 45%. Σήμερα, λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία, το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 10 μονάδες, ενώ στο Παπανικολάου οι ανεμβολίαστοι ανέρχονται στους 200 από τους αρχικά 600.

700 ανεμβολίαστοι μόνο στο Ρίο

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που αντιστέκονται ως την τελευταία στιγμή, όπως στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Το προαύλιο γέμισε με μαύρες σημαίες, με συμβολική κατάληψη που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

«Με θυμώνει αφάνταστα και με απογοητεύει πως αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν σώμα και ψυχή να τους πετούν στο δρόμο», λέει η Ελένη Κυρίλη, διοικητική υπάλληλος νοσοκομείου Ρίου.

Στους 707 ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

«Δε θα καταθέσω το πιστοποιητικό»

Στο νοσοκομείο της Δράμας μαζί με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα τεθούν «εκτός μάχης», όπως φαίνεται, και εμβολιασμένοι που αρνούνται να καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους.

Από αύριο θα ενεργοποιηθεί για λίγες ημέρες η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/08/2021