Πολιτική

Ανασχηματισμός – Στροφή προς τα δεξιά η τοποθέτηση Πλεύρη στο υπ. Υγείας – Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

31.08.2021 | 18:24 Eνσωμάτωση

Στροφή προς τα δεξιά σηματοδοτεί η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στο κρίσιμο υπουργείο Υγείας.

Ο 46χρονος δικηγόρος που προέρχεται από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά καλείται να αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας ενόψει μάλιστα και του 40υ κύματος κορωνοϊού αλλά και τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κικίλια.

Ο Θάνος Πλεύρης που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του πολιτικού κόμματος ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές του 2004 έχει δεχθεί κατά καιρούς έντονη κριτική για τις ακροδεξιές του θέσεις.

Για την επιλογή του στο υπουργείο Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε υπόψη του το έργο του ως νομικού συμβούλου στον ΕΟΠΥΥ, ενώ είχε διατελέσει και νομικός σύμβουλους επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο Θάνος Πλεύρης βουλευτής της Α’ Αθήνας έως σήμερα αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα ηγείται του υπουργείου Υγείας έχοντας στο πλευρό του την πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα, μια από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού , καθώς ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα.

Στο υπουργείο, ο Θ. Πλεύρης θα συνεπικουρείται από τη Ζωή Ράπτη, υφυπουργό αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και η μόνη που παρέμεινε στο υπουργείο Υγείας.

Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μια γυναίκας γιατρός της πρώτης γραμμής που έδωσε μεγάλες μάχες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον καιρό της πανδημίας, Μίνα Γκάγκα, είναι από τις εκπλήξεις στη νέα κυβέρνηση.

Σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών στη μάχη κατά του κοροναϊού, αλλά δείχνει επίσης ότι στο υπουργείο Υγείας πρέπει να υπάρχει ένας μάχιμος γιατρός γιατί αυτή η μάχη συνεχίζεται.

Αν και εξωκοινοβουλευτική υπουργός, έχει σχέση με την ΝΔ καθώς στις εκλογές του 2019 ήταν στην 9η θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/08/2021