Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία – Μονόδρομος ο εμβολιασμός

31.08.2021 | 18:09 Eνσωμάτωση

Οι αριθμοί πιέζουν και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν λιγοστεύουν. Η πίεση στα νοσοκομεία μεγαλώνει και ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέο lockdown, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξανακλείσουμε, και αν χρειαστεί να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα για να μην ξανακλείσουμε θα πρέπει να γίνει. Ο κάθε κλάδος που έρχεται σε επαφή με το κοινό προηγείται σε σειρά».

2.343 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι διασωληνωμένοι στους 338 και οι εισαγωγές νέων ασθενών 214.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, από τους 338 διασωληνωμένους ασθενείς, οι 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι.

Για πρωτόγνωρη για μήνα Αύγουστο πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου».

«Εδώ και 15 ημέρες είπα ότι ξυπνάει ο εφιάλτης του 3ου και 4ου κύματος. Η διασπορά του ιού είναι τεράστια και η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη. Σήμερα όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου είναι καλυμένες. Τα περιστατικά με τη Δέλτα παρουσιάζουν πολύ γρήγορη επιδείνωση. Κανείς αυτή την στιγμή στη ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένος, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι υγειονομικές ανάγκες είναι πολύ άσχημες, γιατί δεν μπήκαμε ακόμα στα δύσκολα. Πέρυσι αυτή την εποχή δεν είχαμε πίεση στο σύστημα υγείας. Πέρυσι δεν είχαμε το όπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το κρίμα».

Την ίδια ώρα για «ντόμινο» κρουσμάτων σε παιδιά, μόλις ανοίξουν τα σχολεία, μιλούν οι ειδικοί επισημαίνοντας την αναγκαιότητα άμεσου εμβολιασμού παιδιών και εφήβων καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/08/2021