Υγεία

Κορωνοϊός – Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των διασωληνωμένων

19.08.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών. Καθημερινά πλέον έχουν τετραψήφιο αριθμό μολύνσεων ενώ βάσει των μαθηματικών μοντέλων περιμένουμε προσεχώς 5.000 με 7.000 κρούσματα την ημέρα. Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα τρομάζει και πλέον όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μπαίνει σοβαρά στο τραπέζι το ενδεχόμενο να χρειαστεί και 3η δόση του εμβολίου.

Ανησυχία των ειδικών για το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει μετατραπεί πλέον σε φοβο. Καθημερινά καταγράφεται στη χωρά μας τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων και ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του καλοκαιριού.

Χθες ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων από κορωνοϊό έφτασε στις 3.442. 25 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, 282 πολίτες είναι διασωληνωμένοι, ενώ έγιναν 290 εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας .

Ή όλοι θα εμβολιαστούμε για να έχουμε μια ελεύθερη ζωή η όλοι θα περιοριστούμε δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Είμαστε μπροστά σε νέα κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος δήλωσε, ο Νικος Καπραβελος και τόνισε πως η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί.

Η επιστροφή των αδειούχων στα αστικά κέντρα και οι ανεμβολιαστοι τρομάζουν τους ειδικούς .

«Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων.», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πρόταση των ειδικών», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Το Ρέθυμνο βρίσκεται από χθες σε καθεστώς μινι λοκ νταουν μέχρι τις 25 Αυγούστου, ενώ παράταση στα περιοριστικά πήραν Ηράκλειο και Χανιά. Μάσκα παντού και τεστ προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι όσο το τείχος ανοσίας δεν χτίζεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/08/2021