Κόσμος

Αϊτή – Η καταιγίδα Γκρέις χτύπησε τη χώρα μετά τον ισχυρό σεισμό

19.08.2021 | 13:36 Eνσωμάτωση

Φωτιές όμως κατακαίνε τεράστιες δασικές εκτάσεις και στην Καλιφόρνια. Οι αρχές εκκενώνουν τον έναν οικισμό μετά τον άλλον. Στην πολύπαθη Αϊτή, η τροπική καταιγίδα Γκρέις διέλυσε τους πρόχειρους καταυλισμούς χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν άστεγοι μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ.

Λες και ήταν λίγα τα βάσανα των Αϊτινών μετά το σαρωτικό χτύπημα του Εγκέλαδου με τα 7,2 Ρίχτερ.
Η τροπική καταιγίδα Γκρέις ολοκληρώνει την καταστροφή.

Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές βουλιάζουν στη λάσπη τα παραπήγματα των αστέγων.

Ολόκληρες οικογένειες κρατούν γερά το πανί της τέντας πάνω από το κεφάλι τους για να μην χάσουν την τελευταία υποτυπώδη στέγη.

«Δεν είναι καλά εδώ στην ακτή. Το σπίτι μου καταστράφηκε. Δεν έχω τίποτα, τίποτα να χρησιμοποιήσω για να κοιμηθώ. Κοίτα, υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ. Πραγματικά δεν έχω τίποτα.»

Ο σεισμός κατέστρεψε δεκάδες χιλιάδες σπίτια, γκρέμισε νοσοκομεία και σχολεία και οι νεκροί πλέον πλησιάζουν τις δύο χιλιάδες και οι τραυματίες τις 7,5 χιλιάδες.

Παρά την αρχική κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, η ανθρωπιστική βοήθεια που καταφθάνει στη νησιωτική χώρα είναι ανεπαρκής.

Η Καλιφόρνια φλέγεται από άκρο εις άκρο. Η πυρκαγιά Κάλντορ κατακαίει την κομητεία του Ελ Ντοράντο και από το περασμένο Σαββατοκύριακο που ξεκίνησε έχει διπλασιάσει το μέγεθός της.

Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση αρκετών οικισμών και εκατοντάδες πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Και αν η πυρκαγιά Κάλντορ ξέσπασε πριν από πέντε μέρες, η πυρκαγιά Ντίξι κατακαίει τη βόρεια Καλιφόρνια τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί μόνο κατά 31%.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/08/2021