Ελλάδα

Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης – Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα

16.08.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Μαρκάτι Κερατέας έφθασε μια ανάσα από τα σπίτια. Το μέτωπο μεγάλο και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ισχυροί. 

Σε πύρινο κλοιό ξανά η Αττική. Μάχη με τις φλόγες σε διπλό μέτωπο, σε Κερατέα και Βίλια.

Πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι ριχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.  Οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τα σπίτια, ενώ άμεσα δόθηκε εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών: Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο μέτωπα ένα προς Καμάριζα και Λαύριο και ένα προς Άγιο Κωνσταντίνο και τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Κάποιοι κάτοικοι εγκατελειψαν τα σπίτια τους και άλλοι με αυτοθυσία παραμένουν με λάστιχα κλαδιά και κουβάδες, προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους…

Απεγκλωβισμός ηλικιωμένης

Μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα εγκλωβίζεται στο σπίτι της. Στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το έργο των πυροσβεστών που προσπάθησαν να σώσουν από τη μια τον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου και από την άλλη να μην επιτρέψουν στις φλόγες να μην περάσουν στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Άνδρες της Αστυνομίας πόρτα-πόρτα έψαχναν για εγκλωβισμένους στα σπίτια, ενώ λίγο μετά 15:00 το μεσημέρι αποφασίστηκε και η προληπτική εκκένωση των οικισμών Μετόχι και Μεγάλα Πεύκα.

Καταγγέλουν εμπρησμό

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς σε Κερατέα και Βίλια καταγγέλουν εμπρησμό, ενώ στο σημείο μετά από εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΔΑΕ που ερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Κάτοικοι, εθελοντές και άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν ένα κλουβί με κουνέλια αλλά και ένα οικόσιτο σκυλάκι τα οποία απομακρύναν με ασφάλεια, μακριά από τις φλόγες. Τα ζώα με το αγροτικό αυτοκίνητο της αστυνομίας μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στη μάχη της κατάσβεσης, αφού ακόμη και αν οριοθετηθεί η φωτιά, υπάρχει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/08/2021