Ελλάδα

Σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές

16.08.2021 | 21:34 Eνσωμάτωση

Σε άδεια άνευ αποδοχών επ αόριστον μπαίνουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι μπορούν να εξαιρεθούν από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω προβλημάτων υγείας έχουν στην διάθεση τους τρεις ημέρες για να υποβάλλουν την αίτηση τους.

Oι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής δεν θα πληρώνονται αλλά θα στερούνται και ενσήμων, καθώς θα τους χορηγείται μόνο η υγειονομική περίθελψη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων το εμβολιασμένο προσωπικό αγγίζει το 95%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA στις προνοιακές μονάδες στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη το εμβολιασμένο μόνιμο προσωπικό αγγίζει το 100%, καθώς οι ανεμβολίαστοι υπάρχουν μόνο στο επικουρικό προσωπικό.

Παράταση των κυρώσεων ζητά να δοθεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς εν μέσω αδειών είναι δύσκολη η εύρεση αντικαταστών γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Περίπου 15 ημέρες έχουν στη διαθεση τους και οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό έστω με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σε μπαραζ ελεγχων στις μονάδες φροντιδας ηλικιωμένων προχωρά από σήμερα η Αρχή Διαφάνειας με τα πρόστιμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες σε περίπτωση που απασχολήσουν ανεμβολίαστο εργαζόμενο να είναι τσουχτερά καθώς ξεκινούν από τις 10.000 € και μπορούν να φθάσουν και τις 200.000 €

Mε rapid ή pcr στη δουλειά

Χρόνο και χρήμα θα κοστίσει στους υπόλοιπους ανεμβολιαστους εργαζόμενους το γεγονός πως δεν προχωρούν σε εμβολιασμό.

Ήδη η επιστροφή των εκπαιδευτικών θα γίνεται με 2 εργαστηριακά test την εβδομάδα δηλαδή μοριακό ή rapid test που θα τα πληρώνουν βέβαια οι ίδιοι.

To μοντέλο των εκπαιδευτικών για τα test αναμένεται να ισχύσει και για άλλες ομάδες εργαζόμενων ειδικά σε κατηγορίες που έχουν σχέση με παροχή υπηρεσιών όπως τουρισμός, εστίαση, λιανεμπόριο και ψυχαγωγία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/08/2021