Ελλάδα

Οδοιπορικό στην Εύβοια – Άδειασαν τα ξενοδοχεία από τουρίστες

16.08.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Δύσκολη είναι η επόμενη ημέρα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, για τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας.

Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις έφτασαν στο 95%. Στο Πευκί οι επιχειρηματίες απευθύνουν έκκληση στους τουρίστες να τους επισκεφθούν.

«Ζητάμε από τον κόσμο την στήριξη, να μας βοηθήσει, να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Οι παραλίες μας και τα ξενοδοχεία μας είναι όλα έτοιμα. Θα πρέπει ο κόσμος να στηρίξει τη Βόρεια Εύβοια» σημειώνει ο ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων Πέτρος Στεφανίδης.

Η πληρότητα στο Πευκί για τον Αύγουστο άγγιζε το 100%. Μετά τις ακυρώσεις προσπαθούν να μαζέψουν κρατήσεις έστω και για δύο ημέρες.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής είδαν μέσα σε λίγες ώρες όλες τις κρατήσεις τους, να ακυρώνονται.

«Ένα ξενοδοχείο άδειασε μέσα σε μία ώρα, γεμάτο ξενοδοχείο. Χάσαμε 100%. Ήδη έχει φανεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ελπίζουμε ότι θα έρθουν» πρόσθεσε η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου Νικολέτα Χατζηαθανασίου.

«Δυστυχώς, ό, τι συνέβη, συνέβη τώρα σε αυτήν την περίοδο την τουριστική, που όλα τα μαγαζιά στην περιοχή μας, περιμέναμε, να δουλέψουμε. Άκουγα ότι είχαμε μεγάλη πληρότητα και πηγαίναμε πολύ καλά» συμπλήρωσε η υπάλληλος σούπερ μάρκετ Ελένη Γερολυμάτου.

«Έχουμε αδειάσει»

Ο φούρνος που διατηρεί η οικογένεια του Γιώργου Περιστερά στο Πευκί τα τελευταία 15 χρόνια, αυτές τις ημέρες είχε μόνο ντόπιους πελάτες, πρωτόγνωρο, για μέσα Αυγούστου, που συνήθως οι τουρίστες κατέκλυζαν την περιοχή.

«Έχουμε αδειάσει, δεν υπάρχουν τουρίστες. Μόνο ντόπιοι έρχονται» σημείωσε ο κ. Περιστεράς.

Μία ημέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο τα τραπεζοκαθίσματα στο Πευκί είναι άδεια. Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση στους τουρίστες να τους επισκεφθούν ξανά.

Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας ελπίζουν, τις επόμενες ημέρες, σε περισσότερες κρατήσεις και παραθεριστές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/08/2021