Ελλάδα

Οι κάτοικοι της Αρκαδίας και της Ηλείας μετράνε τις πληγές τους

13.08.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Επί ποδός παραμένουν στην Αρκαδία οι πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Οι πυρόπληκτοι έχουν μπροστά τους τον Γολγοθά της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν...

Όλη την νύχτα επιχειρούσαν και συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα στη Γορτυνία, ώστε οι μικρές και διάσπαρτες εστίες φωτιάς, κυρίως σε δύσβατα σημεία, να μην προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν είχαν την απαιτούμενη βοήθεια από την Πυροσβεστική.

«Μην μας εγκαταλείψετε»

Μαζί με τους πυροσβέστες έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι και οι κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονται γύρω από τους οικισμούς.

Μετά την οργή η θλίψη για τις περιουσίες που χάθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ, στον Πύργο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας έχει ολοκληρωθεί η επανηλεκτροδότηση.

Στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γορτυνίας έχει γίνει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ποσοστό 30%.

Τους ευχαρίστησαν με… συρτάκι

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων και τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε αυξάνεται η ένταση των ανέμων.

Δραματικός είναι ο απολογισμός από τις φωτιές στην Ηλεία και την Αρκαδία με την τελευταία εκτίμηση του συστήματος Copernicus να κάνει λόγο για 176.000 στρέμματα καμένης γης από τη φωτιά που καίει στις δύο περιοχές τις τελευταίες ημέρες.

Η συμβολή των ξένων αποστολών ήταν σημαντική. Στο χωριό Καλιάνι οι κάτοικοι θέλοντας να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γαλλική αποστολή χόρεψαν συρτάκι μαζί τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/08/2021