Υγεία

«Έκρηξη» κρουσμάτων στα νησιά και τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

13.08.2021 | 20:41 Eνσωμάτωση

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές καθώς η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει και οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία αυξάνονται. Η προσοχή είναι στραμμένη και στον 15Αύγουστο και στην επιστροφή των εκδρομέων. Νέο μεγάλο στοίχημα από τα τέλη του μήνα, θα είναι το πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι εμβολιασμοί.

Την χειρότερη επιδημιολογική εικόνα εμφανίζουν τα νησιά με το δείκτη θετικότητας να χτυπά κόκκινο με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές καθώς χιλιάδες εκδρομείς φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό δημοφιλή νησιά. Σε πολλά από αυτά όπως στην Τήνο και την πάρο οι εορτασμοί του 15Αύγουστου προκαλούν πονοκέφαλο.

Η Πάρος έχει δείκτη θετικότητας 4,65%, η Τήνος 2,85% και η Νάξος 5,32%. Πρόκειται για τα νησιά που όπου γίνεται το μεγαλύτερο προσκύνημα για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται για την περιφορά της εικόνας.

Έως και την προσεχή Δευτέρα 16 Αυγούστου επιτρέπεται η είσοδος στους ναούς με αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Στα προαύλια εκκλησιών των ισχύει ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους, όπως και η χρήση διπλής μάσκας.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, καθώς χιλιάδες πιστοί συρρέουν ήδη στα νησιά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Πάρος όπου καθημερινά καταγράφονται δεκάδες μολύνσεις. Η επιστροφή χιλιάδων εκδρομέων στα αστικά κέντρα θα ανοίξει ένα νέο κύκλο ενδοοικογενειακών μολύνσεων φοβούνται οι ειδικοί.

Η Δέλτα χτυπά νέους και παιδιά

Νέους και παιδιά χτυπά η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ. Από τις αρχές του μήνα μολύνθηκαν σχεδόν 7000 παιδιά και περισσότερο από 15.000 νέοι.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν τις 25.000 και η αγωνία των επιδημιολόγων είναι έκδηλη καθώς καθημερινά μολύνσεις και διασωληνωμένοι αυξάνονται. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/08/2021