Ελλάδα

Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος πυροσβέστης από χαράδρα στην Πάρνηθα

08.08.2021 | 13:56 Eνσωμάτωση

Απεγκλωβίστηκε πριν από λίγο τραυματισμένος πυροσβέστης που επιχειρούσε σε χαράδρα στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και αυτή την ώρα μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Φωτιά στην Εύβοια – Εστάλησαν τέσσερα επιπλέον ασθενοφόρα

Η φωτιά στην Εύβοια μαίνεται χωρίς οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να την ελέγξουν, με τους κάτοικους να ζητούν να σταλούν άμεσα ενισχύσεις από αέρος. Οι στιγμές είναι δραματικές, ιδιαίτερα στο Πευκί.

Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενίσχυση χρειάζονται και οι υγειονομικές. Έτσι, έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και υπό το συντονισμό της 5ης ΥΠΕ:

4 επιπλέον ασθενοφόρα, επανδρωμένα με ιατρικό προσωπικό, ενισχύουν την περιοχή της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια, τα οποία θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στον Αγιόκαμπο, από όπου μεταφέρονται πολίτες με πλωτά μέσα προς Αιδηψό και όπου αλλού απαιτηθεί.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, για την περίπτωση που θα μεταφερθούν στη Σκιάθο πολίτες από το λιμάνι του Μαντουδίου.

Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και είναι έτοιμο να δεχθεί άμεσα για φιλοξενία 52 πυρόπληκτους πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (με δυνατότητα αύξησης σε 90).

Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή των πυρόπληκτων συμπολιτών μας (Κλίνες, κλιματισμός, φύλαξη, καθαριότητα κλπ).

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/08/2021