Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές εικόνες από το Πευκί

08.08.2021 | 18:25 Eνσωμάτωση

Εξαιρετικά κρίσιμες ώρες ζει η βόρεια Εύβοια. Η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται για έκτη συνεχή ημέρα καίει ό,τι έχει απομείνει από το άλλοτε πανέμορφο δάσος και τα χωριά, έχοντας λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Ο ένας οικισμός μετά τον άλλον λαμβάνουν εντολή για εκκένωση. Όλοι είναι κυκλωμένοι από τις φλόγες, με τη μόνη διέξοδο των κατοίκων να είναι η θάλασσα.

Οι κάτοικοι στο Πευκί είναι στις αυλές τους. Στους δρόμους. Προσπαθούν να θωρακήσουν τα σπίτια τους. Τις περιουσίες τους. Στήνουν αντυπυρικές ζώνες με ό,τι μέσα έχουν στη διάθεσή τους.

Έχουν απελπιστεί, αρχίζουν να σπάνε. «Θα χαθούν τα περιβόλια μας, θα χαθούν τα ζώα μας, ας σώσουμε τα σπίτι μας», λένε.

Σημειώνεται πως στο Πευκί βρίσκονται ferry boat καθώς και δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού που θα μεταφέρουν τους κατοίκους σε ασφαλές σημείο.

Ο ουρανός είναι σκοτεινός. Μαύρος και κόκκινος. Οι κάτοικοι έχουν οι περισσότεροι κατεβεί στην παραλία και αγωνιούν. Δεν ξέρουν σε πιο ακριβώς σημείο είναι η φωτιά.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με μάσκες. Η αστυνομία φωνάζει ότι πρέπει να εκκενωθεί η περιοχή. Ο δρόμος προς Ιστιαία είναι ανοιχτός και υπάρχει διαφυγή προς εκείνη την πλευρά, αλλά και από θαλάσσης.

Το Πευκί βάλλεται από δύο πύρινα μέτωπα, καίγεται περιμετρικά.

Η μόνη διέξοδος πλέον είναι η θάλασσα!

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/08/2021