Πολιτική

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις φωτιές

07.08.2021 | 21:48 Eνσωμάτωση

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα πύρινα μέτωπα να εξακολουθούν καταστρέφουν δάση και περιουσίες σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία.

«Προτεραιότητα όλες αυτές τις ημέρες ήταν πρώτα και πάνω από όλα η προστασία τα ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το ερώτημα προς την κυβέρνηση για το αριθμό και τις περιοχές που επιχείρησαν τα εναέρια μέσα, με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη σε όλα τα μέτωπα.

«Από κάθε γωνία στις πληττόμενες περιοχές σε όλη τη χώρα, τόσο εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όσο και πολίτες, καταγγέλλουν έλλειψη συντονισμού, αγωνιούν και αναρωτιούνται ποιο είναι το σχέδιο για την ανάσχεση της πύρινης λαίλαπας».

Απαντήσεις για τα πτητικά μέσα ζητά και το ΚΙΝΑΛ.

«Μήπως τελικά δεν έχουμε κάνει την «καλύτερη δυνατή προετοιμασία», όπως ισχυριζόταν πριν από μόλις μερικούς μήνες ο Πρωθυπουργός, ή μήπως υπάρχει θέμα ικανότητας στην υλοποίηση ακόμη και του ίδιου του δικού τους σχεδιασμού;».

Η φωτιά στην Εύβοια κινδυνεύει να πάρει εντελώς ανεξέλεγκτη διάσταση τονίζει στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΚΕ.

«Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπολόγιστη καταστροφή σε όλες τις περιοχές, που πλήττονται από τις πυρκαγιές».

Στο πλευρό των τεσσάρων τραυματισμένων πυροσβεστών δυο εκ των οποίων νοσηλεύονται στην εντατική με εγκαύματα στο ΚΑΤ βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/08/2021