Κόσμος

Αποκατάσταση σχέσεων συμφώνησαν Βόρεια και Νότια Κορέα

27.07.2021 | 07:56 Eνσωμάτωση

Στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα άνοιξε και πάλι η «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας μετά από δύο χρόνια παγώματος των σχέσεων, που κορυφώθηκε με την ανατίναξη του γραφείου διασύνδεσης μεταξύ των δύο πλευρών, που βρισκόταν στην πλευρά του Βορρά.

Όπως ανακοίνωσε η Σεούλ, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας και ο ηγέτης της Βόρειας αντάλλαξαν επιστολές τους τελευταίους μήνες και αποφάσισαν να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους και να αποκαταστήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη το συντομότερο. Η ημερομηνία που επελέγη δεν είναι τυχαία. Στις 27  Ιουλίου 1953 υπεγράφη εκεχειρία που έθεσε τέλος στις εχθροπραξίες του πολέμου της Κορέας.

Ποτάμι παρέσυρε κρεμαστή γέφυρα

Κρεμαστή γέφυρα κατέρρευσε στη Σιβηρία την ώρα που οδηγός προσπαθούσε να περάσει απέναντι με φορτηγάκι. Περίπου στα μισά της διαδρομής η γέφυρα κατέρρευσε στα φουσκωμένα από τις πλημμύρες νερά του ποταμού που παρέσυραν κομμάτια της όπως και το φορτηγό. Ο οδηγός σώθηκε ωστόσο πλέον και αυτή η περιοχή έχει αποκλειστεί, όπως πολλές άλλες λόγω των καταστροφών στις συγκοινωνίες που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Πλέον από την περιοχή δεν περνάει ούτε ο Υπερσιβηρικός λόγω της κατάρρευσης γέφυρας κατά το μήκος της διαδρομής της γνωστής αμαξοστοιχίας.

Διάσωση παιδιού 8 μηνών μετά από τροχαίο

Κάμερα αστυνομικού κατέγραψε τη διάσωση ενός κοριτσιού μόλις οκτώ μηνών μέσα από αυτοκίνητο, το οποίο έπεσε πάνω στη μητέρα και το μωρό την ώρα που διέσχιζαν το δρόμο στη Νέα Υόρκη. Το αυτοκίνητο χτύπησε τη μητέρα με το παιδί με δύναμη και στη συνέχεια μπήκε μέσα σε ένα κουρείο. Εκεί έγινε η διάσωση της μικρής που κατά την πρόσκρουση βρέθηκε στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Μητέρα και μωρό είναι τραυματισμένες όμως η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο. Ο οδηγός συνελήφθη και κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 27/07/2021