Κόσμος

Βρετανία: Ενθουσιασμός για το άνοιγμα των κλαμπ – Αποκλειστικά για εμβολιασμένους από Σεπτέμβριο

20.07.2021 | 13:18

Οι νέοι στη Βρετανία υποδέχθηκαν την Ημέρα της Ελευθερίας σαν την Πρωτοχρονιά.

Τα νυχτερινά κλαμπ άνοιξαν και όλα μέσα θύμιζαν την εποχή πριν την πανδημία. Η δυνατή μουσική, τα φωτορυθμικά και τα ποτά αλλά και η παντελής έλλειψη ασφαλών αποστάσεων.

Για την ώρα στα κλαμπ μπαίνουν όλοι όσοι θέλουν ενώ η επίδειξη πάσου COVID, που αποδεικνύει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί, νοσήσει ή έχει αρνητικό τεστ, υπάρχει μόνο ως σύσταση προς τους ιδιοκτήτες. Την ίδια ώρα το 35% των νέων ηλικίας 18 έως 30 ετών δεν έχει κάνει ούτε την πρώτη δόση.

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι άνω των 18 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν πλήρως. Σχεδιάζουμε να θέσουμε τον πλήρη εμβολιασμό ως προϋπόθεση για είσοδο στα νυχτερινά κλαμπ και σε άλλα μέρη με μεγάλο συνωστισμό», δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Την ώρα των ανακοινώσεων Τζόνσον, εκατοντάδες αρνητές και αντιεμβολιαστές διαδήλωναν στο κέντρο του Λονδίνου. Δεν έλειψαν οι μικροεντάσες με αστυνομικούς και οι συλλήψεις.

Την ίδια ώρα οι Λονδρέζοι κατέκλυσαν τα πάρκα στις όχθες του Τάμεση σε αναζήτηση δροσιάς καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η χθεσινή ήταν η πιο ζεστή ημέρα από την αρχή της χρονιάς. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίησαν για συνθήκες επικίνδυνου καύσωνα, που θα διαρκέσει λεως το τέλος της εβδομάδας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/07/2021

Κόσμος