Κόσμος

47 χρόνια από τον Αττίλα: Η τουρκική κατοχή εξακολουθεί να πληγώνει την κυπριακή γη

20.07.2021 | 13:24 Eνσωμάτωση

Συμπληρώθηκαν σήμερα 47 χρόνια από το αιματοκύλισμα του Αττίλα η Τουρκική μπότα εξακολουθεί να πληγώνει την κυπριακή γη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αφού κόμισε ως δώρο νεοθωμανισμό και φαραωνικά έργα στους Τουρκοκύπριους σήμερα ανήμερα της τουρκικής εισβολής κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ και στη συνέχεια εγκαινίασε τζαμί στα κατεχόμενα. Οι κορώνες και η επί της ουσίας άρνηση για επίλυση του Κυπριακού μονοπωλούν τις δηλώσεις του.

Για ακόμη μία φορά ο Ταγίπ Ερντογάν αψηφά τις εκκλήσεις Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών και αδιαφορεί για το Διεθνές Δίκαιο προωθώντας μία δικής του έμπνευσης διχοτόμηση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την πλευρά της απάντησε στην τουρκική προκλητικότητα με δέσμευση για ακατάπαυστο αγώνα ενότητας της Κύπρου.

Για παράνομες και προκλητικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας που δεν θα μείνουν αναπάντητες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αύριο μεταβαίνει σε Ισραήλ και Κύπρο, τίμησε τους υπερασπιστές της ελευθερίας της Κύπρου με ένα στίχο από την τραγωδία Ελένη του Ευριπίδη.

Με τη σειρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τη λύση των δύο κρατώβν που επανέλαβε ο κ. Ερντογάν για την Κύπρο, από τα Κατεχόμενα.

Πριν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα ο Ερντογάν σήμερα, θα εγκαινιάσει τον περιφερειακό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, το πλοίο-μουσείο της εισβολής στον Καραβά αλλά και τον κήπο στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2021