Κόσμος

Ο Νταμπού, το μαύρο αρκουδάκι που σώθηκε από τα χέρια των λαθροκυνηγών

20.07.2021 | 13:37

Ένα τραυματισμένο ελεφαντάκι διασώθηκε από βιολόγους στην Κίνα, ενώ ένα αρκουδάκι που έχασε τη μητέρα του από λαθροθήρες μεγαλώνει σε κέντρο άγριας ζωής στο Πακιστάν.

Οι λαθροκυνηγοί σκότωσαν τη μητέρα του και το μέλλον διαγραφόταν σκοτεινό για τον μικρό Νταμπού.

Το μαύρο αρκουδάκι σε ηλικία που ακόμα δεν είχε ανοίξει τα μάτια του, τοποθετήθηκε με κομμένα αυτιά σε ένα σάκο και ήταν στον δρόμο για να πουληθεί.

Πριν γίνει αυτό, διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων στην Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Είναι ένα αρκουδάκι που το έκλεψαν από τη μητέρα του. Στην πραγματικότητα η μητέρα του δολοφονήθηκε.

Τώρα, δύο μήνες μετά, ο Νταμπού είναι με γεμάτη κοιλιά, με γυαλιστερό μαύρο τρίχωμα και παίζει στο καταφύγιο ψάχνοντας να βρει φρούτα και λαχανικά που είναι διάσπαρτα στον χώρο του.

Οι άνθρωποι του πάρκου προσπαθούν να τον διδάξουν πώς να είναι αυτάρκης και ελπίζουν να τον απελευθερώσουν με μικροτσίπ πίσω στη φύση όταν γίνει ενός έτους.

Όταν η αγέλη των 15 ελεφάντων ξεκινούσε την αινιγματική πορεία των 500 χιλιομέτρων στις αρχές Ιουνίου κανείς δεν περίμενε ότι τα παχύδερμα που φημίζονται για τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς που έχουν θα άφηναν πίσω ένα μωρό ελέφαντα.

Το μικρό που βρέθηκε τραυματισμένο κοντά σε μια φυτεία τσαγιού στην Γιουνάν της Κίνας,  διασώθηκε από στελέχη της οργάνωσης προστασίας της άγριας ζωής και υποβλήθηκε σε θεραπεία με απολυμαντικό για την πληγή στο πόδι του.

Το ελεφαντάκι που ζύγιζε 180 κιλά φορτώθηκε σε φορτηγό για να μεταφερθεί σε κέντρο διάσωσης 100 χλμ. μακριά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/07/2021

Κόσμος