Ελλάδα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Ε.Σ.Υ από την επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα»

20.07.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερα ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στην Αττική, την Κρήτη, την Ήπειρο, την Ίο και την Πάρο, ενώ οι πρώτες ενδείξεις επιβάρυνσης του συστήματος υγείας είναι ήδη ορατές.

Στο έλεος τη παραλλαγής ΔΕΛΤΑ η χώρα, που πλέον εντοπίζεται σε 46 από τις 74 Περιφέρειες. Οκτώ στα δέκα κρούσματα στην Κρήτη φέρουν την παραλλαγή δέλτα, όπως και σχεδόν το 25% της Αττικής. Στην Ήπειρο μία στις δύο μολύνσεις αφορούν στο ινδικό στέλεχος, το οποίο εντοπίζεται στο 33 και πλέον τις εκατό των κρουσμάτων στα Ιόνια και στο 22,62% της Πελοποννήσου.

Σήμα κινδύνου και από τα νοσοκομεία που βλέπουν τους νοσηλευόμενους να αυξάνονται, στην πλειοψηφία τους νέοι.

Οι τουριστικές περιοχές της χώρας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών. Τα κρούσματα αυξάνονται, τα ξενοδοχεία καραντίνας γεμίζουν και οι ταξιδιώτες αγωνιούν.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός καθώς η χώρα πρέπει να ορθώσει τείχος ανοσίας μέχρι τον Αύγουστο, προκειμένου να αναχαιτίσει το 4ο πανδημικό κύμα. Ο υπουργός Υγείας Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα τον καταυλισμό Ρομά στα Σπάτα Αττικής, παροτρύνοντάς τους να εμβολιαστούν.

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους κατ οίκον εμβολιασμούς, αλλά και η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ για τους νέους που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/07/2021