Κόσμος

Θεωρίες «ψεκασμένων»: To 20% των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα εμβόλια… έχουν μικροτσίπ

20.07.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Δυστυχώς προβλήματα πειθούς σε σχέση με τους εμβολιασμούς δεν αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εξαιρετικά δυσάρεστα και σοβαρά στις Ηνωμένες πολιτείες όπου 1 στους 5 Αμερικανούς πιστευουν ότι τα εμβόλια έχουν μέσα μικροτσίπ.

Απίστευτα είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία 1 στους 5 Αμερικάνους πιστεύουν ότι τα εμβόλια κατά του κοροναϊού έχουν μέσα… μικροτσίπ.

Η έρευνα του YouGov που πραγματοποιήθηκε για τον Εconomist, διαπίστωσε ότι οι 30-44 ετών είναι πιθανότατα να πιστεύουν σε αυτήν την συνωμοσία, με το 7% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας να λένε ότι είναι «σίγουρα αλήθεια» και το 20% των λένε ότι είναι «πιθανώς αλήθεια».

Λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (46%) δήλωσαν ότι είναι «σίγουρα ψευδές».

Η συνωμοσία που ότι τα εμβόλια είναι ένα εργαλείο για την εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπους έχει διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ενεργώντας ως μία από τις σημαντικότερες θεωρίες παραπληροφόρησης κατά την πανδημία.

Δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα μικροτσίπ συμπεριλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Η συνωμοσία των μικροτσίπ υποδηλώνει ότι ολόκληρη η πανδημία υπήρξε κάλυψη για τη δημιουργία και την εγκατάσταση μικροτσίπ που παρακολουθούνται.

Πολλοί θεωρητικοί συνωμοσίας είχαν μάλιστα ενοχοποιήσει τον Μπιλ Γκέιτς και την πρώην σύζυγό του Μελίντα λέγοντας ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη συνωμοσία.

Σε απάντησή του στο BBC, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έκανε λόγο για «fake news».

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι, το 27% των ατόμων, ηλικίας 30-44 ετών, υποστηρίζουν αυτήν τη θεωρία. Επιπλέον, το 8% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων του Τζο Μπάιντεν και το 29% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ είναι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2021