Πολιτική

Αμμόχωστος: Το ύπουλο παιχνίδι Ερντογάν βάζει στον πάγο τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

20.07.2021 | 22:09 Eνσωμάτωση

Ο_Διευθυντής Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Ράνια Τζίμα επιχείρησε να εξηγήσει τις κινήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Mία έκταση 174.643 τετραγωνικών μέτρων εντός των Βαρωσίων αποστρατιωτικοποιείται μετά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, στην περιοχή αυτή εντός της περίκλεισης πόλης της Αμμοχώστου υπάρχουν ιδιωτικά ακίνητα που ανήκουν σε 36 Ελληνοκύπριους, οι οποίοι έχουν υποβάλει ήδη αίτηση στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας και μπορούν να τους επιστραφούν.

Για μια ξεκάθαρη «επιβαρυντική κίνηση που δημιουργεί νέα δεδομένα» έκανε λόγο ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας.

«Η σημερινή ομιλία του Ερντογάν έχει δύο αποδέκτες. Ο πρώτος είναι η Αθήνα και η Λευκωσία προσπαθεί να τις σύρει σε έναν εκβιαστικό διάλογο με τους δικούς του όρους. Ο δεύτερος είναι το εσωτερικό πεδίο της Τουρκίας. Ο Ερντογάν θα παίξει το εθνικιστικό χαρτή, πάει σε εκλογές σε 1,5 χρόνο», τόνισε.

«Χωρίς την παρέμβαση των ΗΠΑ μπορεί σήμερα να είχαμε χειρότερο αποτέλεσμα, υπογράμμισε.

Ενώ ερωτηθείς για το αν η σημερινή κίνηση είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για τις διαπραγματυσεις για το Κυπριακό καθώς σε όλες τις διαπραγματευσεις για την επανένωση της Κύπρου βασικό κομμάτι των συζητήσεων ήταν η επιστροφή της Αμμοχώστου, ανέφερε: «είναι εξαιρετικά επιβαρυντική, δημιουργεί δεδικασμένο, θα πατήσει πάνω σε αυτό για να προχωρήσει στο επόμενο, άνοιξε αυτή η πληγή και δεν ξέρουμε που θα τελειώσει».

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/07/2021