Οικονομία

Ελληνικό: Αποκαλυπτήρια για τη Marina Galleria από τη Lamda Development

20.07.2021 | 21:12 Eνσωμάτωση

Τα σχέδια της για την αναμόρφωση της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού και την ανάδειξη της περιοχής σε έναν μοναδικό προορισμό, παρουσίασε η Lamda Development. Στο σχέδιο ανάπλασης κεντρική θέση έχει το άνοιγμα προς τη θάλασσα, με στόχο το παράκτιο μέτωπο να γίνει ένας νέος εμπορικός πόλος, αλλά και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης και διασκέδασης.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδιά της για την αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, αλλά και το νέο τοπόσημο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, τη Marina Galleria, που αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και να την αναδείξουν σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο παρουσίασε σήμερα η Lamda Development.

«Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας για το Ελληνικό. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου είναι από μόνη της μία ξεχωριστή ανάπτυξη, στην οποία έχουμε δώσει προτεραιότητα και πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2025 με επιμέρους αναπτύξεις να ολοκληρώνονται κα αρκετά νωρίτερα.», ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development.

Η MARINA GALLERIA θα αποτελέσει ένα από σημαντικότερα σημεία. Τοπόσημο με υψηλές υπηρεσίες γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και φιλοξενίας.

Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας με πολλούς από αυτούς να αποκτούν για πρώτη φορά το δικό τους χώρο στην Ελλάδα.

Αναγνωρισμένα εστιατόρια διάσημων Ελλήνων και ξένων σεφ θα φιλοξενούνται στις βεράντες του πρώτου ορόφου.

Ενώ, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων

MARINA GALLERIA
22.000 τ.μ.
•Κορυφαίοι οίκοι μόδας
•Πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις
μουσικές παραστάσεις, επιδείξεις, συναυλίες

«Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. το πρώτο επίπεδο έρχεται σε άμεση επαφή με την θάλασσα ενώ από τις βεράντες του δεύτερου επιπέδου απολαμβάνει κανείς μια μαγευτική θέα», τόνισε η κυρία Μελίνα Παϊζη Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τη μελέτη της Marina Galleria ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates, που εδρεύει στην Ιαπωνία.

«Είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού.», ανέφερε ο Άρης Καφαντάρης Διευθυντής Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

Μεταξύ άλλων στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθεί μία νέα αμμώδης καθαρή ακρογιαλιά 1χλμ., προσβάσιμη σε όλους, ενώ θα δημιουργηθούν δυο υψηλών προδιαγραφών ξενοδεοχεακές μονάδες. Ενώ στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται και ο Marina Tower, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στη χώρα μας.

Την παρουσίαση συντόνισε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του MEGA, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2021