Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Δε θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά», ξεκαθαρίζει ο ΠΘ

19.07.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει άμεσα το πρόγραμμα Ελευθερία και για τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, στη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, είχε ένα διάλογο με ένα αγόρι που του είπε ότι είναι 12,5 ετών και του είπε ότι σύντομα θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί και για αυτές τις ηλικίες.

«Μακάρι να μην είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών από Σεπτέμβρη», του είπε η μητέρα του και ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι γονείς θα αποφασίσουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους και πως σε κάθε περίπτωση δε θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για αυτές τις ηλικίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για εφήβους από 12 ετών και πάνω, ενώ πριν λίγες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για τους εφήβους ηλικίας 15-17 ετών.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή την κατάσταση στη Μύκονο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει όπου χρειαστεί, ενώ άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/07/2021