Κόσμος

Γερμανία: Δραματική η επόμενη μέρα στις πληγείσες περιοχές – Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 180, εκατοντάδες αγνοούνται

19.07.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Βιβλική καταστροφή άφησε πίσω της η πρωτοφανής πλημμύρα στη Γερμανία και στη Δυτική Ευρώπη. Η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε το Σουλντ της Ρηνανίας και υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια στους πληγέντες ενώ εμφανίστηκε σοκαρισμένη από την έκταση της καταστροφής.

Η επόμενη ημέρα στις περιοχές της Γερμανίας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία είναι δραματική.

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Εκατοντάδες αγνοούνται ενώ οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Τα κρατίδια της Ρηνανίας Παλατίνάτου και Ρηνανίας Βεστφαλίας έζησαν τον τρόμο από την ασύμμετρη δύναμη της φύσης.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

«Είναι τρομακτικό. Πραγματικά δεν υπάρχει λέξη στη Γερμανική γλώσσα που να περιγράφει αυτή την καταστροφή», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως άμεσα θα διατεθούν στους πληγέντες περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. 10.000 ευρώ θα λάβει επίσης μέσα στις επόμενες ημέρες κάθε επιχείρηση στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων σε περιουσίες αλλά και υποδομές.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που από την περασμένη Πέμπτη πλήττει την Δυτική Ευρώπη έφτασε και στην Αυστρία.

Στο Σάλτσμπουργκ τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα προκαλώντας πολύ σοβαρές υλικές ζημιές. Οι αρχές της Αυστρίας τονίζουν πως δεν υπάρχουν νεκροί ή αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στην περιοχή.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/07/2021