Κόσμος

Βρετανία: Εφιαλτικές προβλέψεις για 200.000 κρούσματα – Σε απομόνωση ο Μπόρις Τζόνσον

19.07.2021 | 13:38

Την ώρα που Ίμπιζα και Μαγιόρκα μπαίνουν από σήμερα στην πορτοκαλί λίστα των Βρετανών, η Αγγλία προχωρά σε άρση όλων των περιοριστικών μέτρων. Το περίεργο είναι επίσης ότι ενώ Μπόρις Τζόνσον «ανοίγει» τη χώρα, εκείνος απομονώνεται για 8 μέρες.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι ειδικοί στην Βρετανία, η οποία έχει άρει τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας την ώρα που ο κορωνοϊός σαρώνει τη χώρα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον εκτιμώντας ότι τα ημερήσια κρούσματα θα μπορούσαν να φθάσουν έως τις 200.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο και να προκαλέσουν «μεγάλη αναστάτωση» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με αφορμή την «Ημέρα Ελευθερίας» των Βρετανών, ο κορυφαίος επιστήμονας που διαμόρφωσε την στρατηγική που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση του Λονδίνου σε ότι αφορά το lockdown, κάνει δυσοίωνες προβλέψεις.

Αρχικά, ο καθηγητής είχε δηλώσει ότι είναι «σχεδόν αναπόφευκτο» η άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων να οδηγήσει στην καταγραφή 100.000 ημερησίων κρουσμάτων, με περίπου 1.000 ημερήσιες νοσηλείες, παρά το γεγονός ότι περίπου το ήμισυ των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Χθες ωστόσο, σε δηλώσεις του BBC, ο Βρετανός επιστήμονας τόνισε ότι η «Ημέρα Ελευθερίας» των Βρετανών θα οδηγήσει σε ημερήσιες νοσηλείες που θα μπορούσαν να φθάσουν τις 2.000 και τα ημερήσια κρούσματα τις 200.000.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται, το ίδιο και οι νοσηλείες λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα και της μερικής άρσης των περιορισμών.

Σε καραντίνα ο Μπόρις Τζόνσον

Σε καραντίνα μπήκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά την επαφή που είχε με κρούσμα κορωνοϊού.

Ο βρετανός πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σουνάκ, θα απομονωθούν όπως προβλέπεται από τις εθνικές οδηγίες, εγκαταλείποντας τα σχέδιά τους για τη συμμετοχή τους σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους επέτρεπε να συνεχίσουν να εργάζονται από τα γραφεία τους, εκτελώντας μόνο τις απαραίτητες κυβερνητικές εργασίες, και να βρίσκονται σε απομόνωση μόνο όταν δε δουλεύουν.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/07/2021

Κόσμος