Κόσμος

Κύπρος: Αντιεμβολιαστές τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» σε τηλεοπτικό σταθμό & το Προεδρικό Μέγαρο

19.07.2021 | 13:28

Στην Κύπρο, αντιεμβολιαστές έσπασαν και έκαψαν αυτοκίνητα και διέλυσαν την είσοδο τηλεοπτικού σταθμού σε μια επίθεση που ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων μπροστά στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία. Κάποιοι από τους αρνητές κατάφεραν να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του μεγάρου παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Sigma δεν μπορεί να κρύψει την ένταση του όταν περιγράφει την επιδρομή αντιεμβολιαστών στα γραφεία του δικτύου.

Ομάδα νεαρών, που νωρίτερα συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά των εμβολιασμών, έσπασαν την είσοδο του οικοδομικού συγκροτήματος και εξαπέλησαν επίθεση με πέτρες και βόμβες Μολότοφ.

Στη συνέχεια κατέστρεψαν την είσοδο του κτιρίου.

Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους.

Η επίθεση έγινε μετά το τέλος της διαδήλωσης που διοργάνωσαν αντιεμβολιαστές. Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία και διαμαρτυρήθηκαν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα ομάδα διαδηλωτών κατάφεραν να εισβάλλουν στο προαύλιο του προεδρικού μεγάρου και προκάλεσαν ζημιές. Στη συνέχεια πήγαν στα γραφεία του “Σίγμα”.

Την επίθεση καταδίκασε μέσω Twitter o Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αστυνομία της Λευκωσίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δέκα ατόμων, που συμμετείχαν στην επίθεση.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/07/2021

Κόσμος