Κόσμος

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα

19.07.2021 | 20:46 Eνσωμάτωση

Ιστορία γράφει ο αμερικανός μεγιστάνας Τζεφ Μπέζος πραγματοποιώντας, αύριο, την πρώτη διαστημική τουριστική πτήση εννέα ημέρες μετά την πρώτη πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο Μπέζος θα έχει μαζί του τον πιο ηλικιωμένο και τον πιο νέο άνθρωπο σε μία πτήση 11 λεπτών στην άκρη του διαστήματος..

Έτοιμος για την κατάκτηση του διαστημικού τουρισμού είναι ο Τζεφ Μπέζος.

Αν και τον πρόλαβε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο αμερικανός μεγιστάνας προετοιμάζεται εντατικά για το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι στο διάστημα με τον πύραυλο της BLUE ORIGIN.

«Βλέποντας τη Γη από το διάστημα σε αλλάζει.Αλλάζει τη σχέση σου με αυτόν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.Είναι η γη μας»

Στην προγραμματισμένη πτήση, διάρκειας 11 λεπτών ο Μπέζος εκτός από τον αδελφό του θα πάρει μαζί του την 82χρονη πρωτοπόρο της αεροπορίας Ουάλι Φανκ, αλλά και το νεότερο άτομο που πήγε ποτέ στο διάστημα τον 18χρονο φοιτητή φυσικής Όλιβερ Ντίμεν.

«Θέλω να κάνω αυτό το ταξίδι γιατί ήταν κάτι που ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Είναι μία περιπέτεια. Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα.»

Η κάψουλα έξι θέσεων και ο πύραυλος New Shepard θα εκτοξευθούν προς την άκρη του Διαστήματος σε μια πτήση που θα φθάσει 97 χλμ. πάνω από τη Γη.

Αν όλα πάνε καλά, η εταιρία θα ανακοινώσει τιμή εισιτηρίων.

Η αξία των προσφορών φθάνει για κάθε θέση τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/07/2021