Κόσμος

Κύπρος: Έφοδος αρνητών στο Προεδρικό Μέγαρο και σε τηλεοπτικό σταθμό

19.07.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Γυαλιά - καρφιά τα έκαναν σε τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου ομάδες αρνητών, καταστρέφοντας εγκαταστάσεις και πυρπολώντας αυτοκίνητα. Χιλιάδες αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν και έξω και από το Πρεδρικό Μέγαρο, όπου, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, εισέβαλαν στο προαύλιο και προκάλεσαν φθορές.

«Δείτε, δείτε, δείτε. Δείτε τα χαΐρια μας στην Κύπρο. Δείτε. Μας κάψανε. Αυτή είναι η κατάσταση.», φωνάζει ο Νέστορας Βασιλείου, Δημοσιογράφος Sigma TV.

Οι αντιεμβολιαστές εισέβαλαν αφού έσπασαν με πέτρες τα τζάμια και έβαλαν φωτιά με βόμβες Μολότοφ στην είσοδο του συγκροτήματος που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό.

«Στη συνέχεια ο όχλος κατευθύνθηκε σε αυτό το σημείο όπου έβαλαν φωτιά στο στόλο των αυτοκινήτων του σταθμού μας.»

Και όταν έφτασαν στην είσοδο των γραφείων του Sigma TV δεν άφησαν τίποτα όρθιο.

«Δείτε τι μας έκαναν. Δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται. Διέλυσαν τα πάντα. Μπήκαν μέσα στο κτίριο. Καίγεται αυτοκίνητο, καίγεται η πύλη. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ. Δείτε τι έκαναν μέσα. Δείτε τι μας έκαναν.»

Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους.

«Να σου τηλεφωνούν συνάδελφοί σου, να είναι εγκλωβισμένοι σε ένα δωμάτιο, να είναι μια γυναίκα στο πάτωμα, να είναι κουκουλοφόροι μέσα και να σπάνε πράγματα από πάνω και να φωνάζουν ότι θα σας βρούμε και θα σας σκοτώσουμε και να μην ξέρεις τι να πρωτοκάνεις.»

Την επίθεση καταδίκασε μέσω Τουίτερ ο Κύπριος πρόεδρος.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών.»

Σχεδόν 10.000 αρνητές συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία και διαμαρτυρήθηκαν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα κάποιοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο προαύλιο του προεδρικού μεγάρου όπου προκάλεσαν ζημιές.

Η αστυνομία της Λευκωσίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δέκα ατόμων, που συμμετείχαν στην επίθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/07/2021